Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
BORSACILIK HİZMET ÜRETMEKTİR

 

Ahiboz’daki 30 bin tonluk silolarımızın temelini atarken hedefimiz, Ankara’yı bölgenin önemli bir hububat terminali yapmaktı. Bu amaçla, tüm enerjimizi, siloları çok kısa zamanda tamamlamaya ve hemen peşinden de satış salonunu gerçekleştirmeye yönlendirmiştik. İş sadece siloları yapmak ve satış salonunu tamamlamakla da bitmiyordu. Üreticileri ve tüccarları da bölgeye çekmek, burada önemli ölçüde alım-satım gerçekleştirmek de önem arz ediyordu. Bu amaçla da arazimiz içindeki boş alanı da üyelerimizin oluşturduğu bir kooperatif aracılığıyla değerlendirme yolunu seçtik.

Üyelerimizin oluşturduğu kooperatif çok kısa sürede gerekli üye sayısını tamamladı ve burada her biri iki bin tonluk 86 adet yatay depo inşaatını süratle tamamladı, kuralarını çekti ve depoları hak sahiplerine teslim etti. Bu sezonda tam kapasiteyle hizmet veremediler ancak, önümüzdeki sezondan itibaren, yatay depolarımızda tam kapasiteyle faaliyete geçecek. Böylece, Ahiboz Hububat Borsamızda yıllık 500-700 bin tonluk bir ticaret hacmine ulaşılacak. Elbette bu yapılanları yeterli görmüyoruz. Ahiboz’u daha da büyütmek hedefimiz. Bu amaçla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ahiboz tesislerimiz bu yıl yoğun bir sezon geçirdi. Depolarımız tamamına yakın doldu. Henüz tam hedefediğimiz noktaya ulaşamadık ama ilk yıllarımız olmasına karşın yine de hedeferi tutturmuş olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Yola çıkarken düşündüğümüz “Ankara’yı Hububat Terminali” yapma hedefimizi kısa zamanda gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz.

Değerli okuyucularımız; Ticaret Borsalarının temel amacı hizmettir. Borsalar, ürettikleri hizmetlerle doğru orantılı olarak başarılı olurlar. Bu zorlamayla ya da direktife yapılacak bir hizmet anlayışı değildir. Borsacılar, yola çıkarken, görev talep ederken bu bilinçle hareket ederler. Bunun için de borsacılar en yoğun çalışan gruptur. Ankara Ticaret Borsası, Canlı Hayvan Borsası, Et Kombinası, Et Borsası, Hububat Siloları, satış Salonu ve Ticaret Merkeziyle çağdaş anlamda borsacılık hizmetinin verildiği tüm alt yapı tesislerini tamamlamış örnek bir borsa olarak yerini almıştır. Bugün faaliyette olan Et Borsası, Kombinası, Canlı Hayvan Borsası ve Satış Salonuyla AB Üyesi ülkelerdeki borsaları geride bırakmış, dünya çapında bir kuruluş haline gelmiştir. Şunu iyi biliyoruz; Borsacılık Hizmet Üretmektir.  
 


Yayın Tarihi : 22.07.2014 / Okunma Sayısı : 1,417
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr