Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
YENİ BİR YIL, YENİ UMUTLAR

Tüm yaşananlarıyla koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2014 yılı, yaşanan birçok kriziyle ülkemiz ve dünya ulusları için çok da iyi anılmayacak. Elbette bu yaşananların tahlilini tarihçilere yapacak ve yaşadıklarımıza yıllar sonra baktığımızda, acı ve tatlı anıları birlikte anacağız. 
Türkiye yeni bir yıla yeni umutlarla giriyor. 2015 yılında yapılacak olan genel seçimler bu umutların daha da artmasına neden oluyor. Çünkü her seçim, yeni umutların yeşerdiği beklentileri de beraberinde getirmektedir. Her seçimden sonra oluşan yeni bir Meclis ve yeni kadrolar ülke için umut olmaktadır. 
 
2014 yılı Ankara Ticaret Borsası için birçok yeniliğin başladığı bir yıl olmuştur.
Yeni hizmet binasıyla birlikte, borsacılık adına tüm alt yapı yatırımlarını tamamlayan Ankara Ticaret Borsası için gelecek günler çok daha parlak geçecektir.
 
Camiasıyla, uyumlu Meclisiyle, uyumlu Yönetim Kurulu ve personeliyle birçok başarıya imza atan Ankara Ticaret Borsası, yaptıklarıyla örnek bir borsa olma özelliğini de korudu. Ankara Ticaret Borsası için 2015 yılı yeni umutların yeşerdiği, yeni başarılara atılacak imzalarla birlikte geliyor. 
Ankara Ticaret Borsası’nın şimdi önünde gerçekleştirmek üzere çalışmalarına hız verdiği önemli bir projesi daha var. Ülkemizin hububat deposu olarak bilinen İç Anadolu Bölgemizi bir “Hububat Terminali” haline getirmek üzere yeni bir çalışma başlatmak istiyoruz. Bu amaçla, Çelik silolarımızın hemen yanı başında üyelerimiz tarafından yapımı gerçekleştirilen 86 yatay depoya  bu yıl ilk kez ürün konmaya başladı. Bu Ahiboz’a yeni bir ivme ve dinamizm getirdi. Depoların yapımını gerçekleştiren üyelerimizin oluşturduğu kooperatif şimdi bu depoları “Lisanslı Depo” haline getirmek üzere çalışmalara başladı. Bunun gerçekleşmesi durumunda mevcut 30 bin tona ilave olarak 200 bin tonluk yeni bir kapasite daha eklenmiş olacaktır. Bu alanda, hedeflediğimiz yatırımları gerçekleştirdiğimizde 500 bin tonluk bir depolama alanı gerçekleştirmek mümkün olacaktır. 
 
Kırmızı Ette referans borsa olma özelliğini taşıyan ATB’nin, gerçekleştireceği kapasite artırımlarıyla birlikte çevre borsalarıyla hububatta da referans borsa olacağına inanıyoruz.
Zaten bir Başkent Borsası’ndan da bu beklenir. 
Borsacılığı, ülkesine hizmet etmede önemli bir görev olarak değerlendiren ATB Yönetimi ve Meclisi bunları gerçekleştirebilecek güce ve bilgi birikimine sahiptir.
 
2015 yılının başta ülkemize, camiamıza, üyelerimize ve sevdiklerimize hayırlar, sağlıklı ve mutlu günler getirmesini diliyorum. 

Yayın Tarihi : 30.12.2014 / Okunma Sayısı : 873
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr