Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TEŞVIK VE DESTEKLERE ULAŞMAK

Türkiye'de her alanda teşvik ve destek veriliyor. Ancak, bunlara ulaşmanın yolunu bilmek önemli. 
 
Geçtiğimiz günlerde, Ankara Ticaret Borsası Meclisi ile Komitelerin Müşterek toplantısını gerçekleştirdik. Her toplantımızda olduğu gibi, bu toplantımıza konusunda uzman bir konuşmacı davet ettik. Bu kez bizleri bilgilendirmek üzere KOSGEB Başkan Yardımcısı S. Tuna Şahin toplantımıza katıldı. KOSGEB'nin destekleri hakkında geniş açıklamalarda bulundu. 
 
İki önemli noktaya açıklık getirdi Sayın Şahin. Bunlardan ilki, üretimin hangi aşamasında olursa olsun mutlaka bir destekleme programı vasıtasıyla gerekli desteği alabiliyorsunuz. Bunun için, KOSGEB'in kapısını çalmanız yeterli. İkincisi ise, KOSGEB  verdiği bu destekleri, bizlerin yaptığımız üretim  ve satış sonrası doğan kazancımızdan ödediğimiz vergilerden yaptyor. Yani bedava verilmiş bir para yok. Bizler üretiyoruz, satıyoruz ve sonuçta elde etttiğimiz gelirden ödediğimiz verginin bir kısmı bizlere destek ve kredi olarak dönüyor. 
Bu iki nokta gerçek anlamda çok dikkat çekiciydi. Türkiye'nin en büyük sıkıntılarından biri de yeteri kadar yatırımcı, müteşebbis olmaması. Türkiye'de yatırımcı ve müteşebbis ne kadar çok artarsa o kadar çok iş kapısı açılır ve istihdama direk bir katkı söz konusu olur. 
Bunun yolu da yazımın hemen başında belirttiğim gibi, gerekli teşvik ve desteklere ulaşmaktan geçiyor. Bunun içinde, ülkemizde kredi, teşvik ya da destek veren kurum ve kuruluşları iyi tanımak ve imkanlarını bilmek gerekiyor. 
Bunları bilmemek elbette bir eksiklik ancak, bunlara ulaşmak için yapılması gerekenleri anlatacak olanlar da bu kurum ve kuruluşların ilgili kişileri. 
 
Bugün ülkemizde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türk Hür Teşebbüsünün en üst ve yasal kuruluşu. Tüm ülkeye yayılmış 365 oda ve borsasıyla, bir milyondan fazla üyesiyle en geniş organizasyona sahip. Diğer kuruluşlar da elbette bu aşamada devreye girebilirler. Esnaf odaları, bağımsız dernekleri de işin içine kattığınızda büyük bir seferberlik başlatılabilir. 
Yatırımcılarımız ve müteşebbislerimizin getirecekleri projelerle, ülkemizin her yanında birçok yatırım gerçekleştirilebilir. Bunu gerçekleştirmek için henüz zaman geçmiş değildir. Zaman geçirmede başlatılacak çalışmalarla, başta istihdam olmak üzere ekonomik ve sosyal birçok sorunu çözmek üzere adımlar atabiliriz.
 
 
Saygılarımla,

Yayın Tarihi : 08.04.2015 / Okunma Sayısı : 762
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr