Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TÜRKİYE ARTIK EKONOMİ KONUŞUYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 71. Genel Kurulu'nu Mayıs ayının ilk haftasında Ankara'da yaptık. Türk Hür Teşebbüs Camiasına yakışır bir olgunlukta geçen genel kurulumuz öncesinde iki önemli toplantı daha gerçekleştirdik. Bunlardan ilki Türkiye 8. Sanayi ve Ticaret Şuarısı idi. İkinci toplantımız ise 60 sektör temsilcisinin katıldığı Türkiye 8. Sektörel Ekonomi Şurası'ydı. her iki toplantımıza da Hükümetimiz, Başbakan Sayın Davutoğlu başta olmak üzere Hükümetimizin ekonomi kurmayları tam kadro katıldılar. Sorunları ilk ağızdan dinlediler ve çözüm önerilerini hemen toplantının içinde uygulamaya koydular.
 
TOBB Genel Kurulu da işte böylesine önemli toplantıların ardından gerçekleştirildi. TOBB Başkanı Sayın Hisarcıklıoğlu'nun Genel Kurul konuşması ise son yılların bir ekonomik değerlendirmesi gibiydi ve geleceğe ilişkin önemli bir profil çiziyordu.
 
Konuşmasında "Ülkemizin yıldızını yeniden parlatmalı, reel sektörümüze yeniden heyecan vermeliyiz" diyen Sayın Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yeni bir büyüme modeline ihtiyacı olduğunu, yeniden bir yapısal reform gündemi oluşturarak, yeni bir büyüme hikayesi yazılması gerektiğini belirtti.
 
Seçimden sonra kurulacak yeni hükümetten ve parlamentodan beklentileri sıralarken, kurulacak yeni Hükümetin adeta önceliklerini sıraladı. Atılan cesur adımların devamını beklediklerini söyleyen Başkan Sayın Hisarcıklıoğlu "Aynı cesur adımları damga vergisi, peşin vergi ve elektrikteki TRT payı için de bekliyoruz. İstihdam üzerinde yüklerin de rakiplerimiz seviyesine indirilmesi bekliyoruz. Vergi sistemi mevzuatı basit ve net olmalı ki, bürokratların keyfi yorumuna muhtaç kalmayalım. Gelir vergisini aksatmadan ödemiş olanları ödüllendirelim. Yargı süreçleri mutlaka hızlandırılmalı. Belirli bir tutarın altındaki ticari davalarda tahkim artık zorunlu olmalı. Son dönemde görüyoruz ki ifas ertelemesi ve iş davaları giderek daha fazla istismar ediliyor. Buna karşı da tedbir alınmalıdır. İş adamı işini kanuna uygun yapacak. Düzgün çalışacak. Yapmadığında da hesabını verecek. Zaten veriyoruz. Peki, keyfi kararla haksız yere bir müteşebbisin hayatını karartan bürokrat niye dokunulmaz olsun. Nasıl özel sektör yaptığı hatanın bedelini ödüyorsa, bürokrat da yaptığı hatanın bedelini ödemeli." şeklindeki sözleri dikkat çekiciydi.
 
Evet; Türkiye'nin gündemi 7 Haziran' a kadar dolu. Ancak, Türkiye 8 Haziran sabahından itibaren yeni şeyleri konuşmak , yeni bir dinamizimle bir kez daha ayağa kalkmak istiyor.

Yayın Tarihi : 08.06.2015 / Okunma Sayısı : 1,054
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr