Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
BİR YIL BİTERKEN YENİ YILA UMUTLA GİRMEK

Bir yılı daha geride bırakıyoruz. İki genel seçimi sığdırdığımız 2015 yılı, yaşanan pekçok olay ve seçim süreci ile tarihteki yerini alıyor. Sanıyorum, bizim gibi bu kadar kısa süre içinde iki genel seçim gerçekleştiren bir başka ülke daha yoktur.

7 Haziran seçimlerinin ortaya çıkardığı koalisyon hükümeti tablosu, 1 Kasım seçimleriyle yerini istikrara bıraktı. Seçmen yeniden tek partili bir hükümet modeli ile kaldığımız yerden devam kararı verdi.

Evet, yoğun bir seçim süreci geçirdik. Seçim süreci içinde hafızalarda kalanların başında ekonomik vaatler ilk sıralarda yer aldı. Emekli maaşlarına yapılan yeni düzenleme, asgari ücretin yeniden belirlenmesi, öğrencilere ve bazı kamu personeline getirilen maaş artışları gerçekten en çok tartışalan konular içinde yer alıyordu.

Seçim süreci içinde vaat edilenlerin mali yükünün 23 milyar lira olduğu hesaplanıyor. Bunlardan hemen ilk etapta yapılması gerekenlerin maliyeti ise 17 milyar lira. Bu rakamlar gerçekten Türkiye gibi ekonomisi çok hassas dengeler üzerinde seyreden bir ülke için oldukça ağır yükler getiriyor. Ancak, şunu iyi biliyoruz ki, Türkiye, kaynakları kıt olmakla birlikte her zaman fedekarlık yaparak çok büyük ekonomik krizlerden yüzünün akıyla çıkma beceresini göstermiştir.

Kaldı ki, ülkemizde bulunan 2.5 milyondan fazla Suriyeli mültecinin bugüne kadar Türkiye üzerine getirdiği yük 8 milyar dolara ulaşmış durumda.

Tüm bunları üst üste koyduğunuzda gerçekten sıkıntılı bir süreç Türkiye'yi bekliyor.Dileğimiz bu süreçten en az yara alarak çıkmak.

Değerli üyelerimiz;


Geçtiğimiz günlerde açıklanan "Eylem Planı"nın da özünü ekonomik yaptırımlar oluşturuyor.Haftalık, aylık,üç aylık, altı aylık ve yıllık periyotlar içinde gerçekleştirilmesi planlanan vaatlerin bir kısmı zaman geçirilmeden uygulanmaya konuldu bile.

Türkiye, 2016 yılına büyük umutlarla giriyor. İlk tespitlerimiz, hem Hükümet Programının hem de Eylem Planının tavizsiz uygulanacağı yönündedir. Bu çok önemlidir. Vatandaşa güven veren uygulamalar her zaman destek görmüş ve vatandaştan da hep olumlu puan almıştır. Nitekim, seçmenin verdiği yüzde 50'ye yakın destek de bunun bir işaretidir.

Türkiye'nin dünya üzerinde de imajı olumludur. Geçtiğimiz aylarda yapılan B20 ve hemen peşinden gerçekleştirilen G20 zirvelerine katılım çok büyük olmuştur. Dünya liderleri olarak nitelendireceğimiz çok sayıda devlet başkanı ve başbakan ülkemize gelerek gelecek yılların hem siyasetini hem de ekonomik yapısını planladılar. Liderlerin "Daha çok ticaret" etrafında birleşmiş olması gelecek yıllarda ekonominin, siyasetin önüne geçeceği, ekonominin vazgeçilmez olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Türkiye'nin önünde 2023 gibi çok önemli bir hedef vardır. 2023 hedeflerini tutturmak amacıyla başlatılan ekonomik ve sosyal reformlar Türkiye'nin önünü daha da açacaktır. Nitekim, Avrupa Birliği ile yıllardır kapalı olan müzakere sürecinin yeniden başlayacak olması da bu açıdan değerlendirilidiğinde ayrı bir öneme haizdir.

Değerli Üyelerimiz;

Ankara Ticaret Borsası da 2015 yılını yoğun bir çalışma temposu içinde geçirdi. Çağdaş borsacılığı tüm argümanlarını kullanmak ve gerçek anlamda borsacılık faaliyetlerini sürdürmek yine hedeflerimizin başında geldi.Bu yıl içinde özellikle "Elektronik Ürün Senedi"  çalışmasıyla yeni bir adım atarak çok önemli bir aşamadan daha geçtik.

ATB Üyeleri ürünlerini "Elektronik Ürün Senedi"yle alıp, satmaya başladılar. Yeni bir uygulama olmasına karşın, elde edilen başarı önemlidir. Ümit ediyorum, 2016 hububat sezonunda bu yakalanan başarının çok çok üstüne çıkalacaktır.

Evet, bir yılı daha geride bırakırken gelecek yılın ülkemize ve camiamıza hayırlar getirmesini diliyor, ailelerinizle birlikte şahsım ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına sağlık ve mutlu bir yıl diliyorum.


 


Yayın Tarihi : 06.01.2016 / Okunma Sayısı : 787
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr