Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
2016 Hububat Alım Baremi Çeşit Değerlendirme Toplantı Tutanağı

Sayın Üyelerimizin dikkatine,

TMO Güvercinlik Şube de,  '2016 Yılı Hububat Alım Baremi Çeşit Değerlendirme Toplantısı' yapıldı.  Toplantıya, ATB Akredite Laboratuvar ekibimiz katıldı. 

2016 Hububat Alım Baremi Çeşit Değerlendirme Toplantı Tutanağı ile kayıt altına alınan kararlar şunlardır:

1-Bir çeşidin ekmeklik sert buğday grubunda yer alması için gerekli olan min kalite kriterlerinden proteın %12,5 , sedimantasyon 37ml ve gluten index değerinin %80, alveograf değerinin (w) 220 j ve ekstensograf (45') değerinin 90 cm2 olarak değerlendirilmiş çeşitlerin  grupları belirlenmiştir.

2-Önümüzdeki yıllarda buğday bareminde yer almayacak ancak tescil edilen çeşitlerden ,sertifikalı kademedeki dağıtım miktar 200 tonun üzerinde olanların tescil tarihinden itibaren , son iki yıllık fiziksel ve kimyasal analiz sonuçları dikkate alınarak proteın %12,5 , sedimantasyon 37 ml ve gluten ındex değerinin %80, alveograf değerinin (W) 240j ve ekstensograf (45') değerinin 100cm2 olarak uygulanmasına karar verildi.

Mevcut Buğday alım bareminde yer almayan;

-Rumeli , Cömert 2 ve Alparslan çeşidi buğdayların Anadolu Kırmızı Sert Buğday grubuna alınmasına ,


-Avorio çeşidinin Anadolu Beyaz Sert Buğday grubuna alınmasına,


-Kaan çeşidi buğdayın performansının önümüzdeki yılda takip edilmesine,


-Adelaide çeşidi buğdayın enerji değeri yıllara göre değişiklik gösterdiğinden performansının önümüzdeki yılda takip edilmesine,


-Sentori çeşidi buğdayın kalite değerlerinin iyi olmasına rağmen 2015 yılında tescil edildiğinden dolayı performansının önümüzdeki yılda takip edilmesine,


-Adagio,Antille,Artigo,Delebra-2,Geya-1 ve Vittoria çeşitleri yarı sert buğday olduğundan değerlendirmeye alınmamasına karar verildi. 


Ayrıca mevcut buğday alım baremlerinde yer alan;

-Anadolu Kırmızı Sert Buğday grubunda bulunan Doğu-88 çeşidinin Diğer Kırmızı Buğday grubuna alınması,

-Anadolu Kırmızı Sert Buğday grubunda yer alan Tekirdağ çeşidinin önümüzdeki dönem analizlerinin takip edilmesi ve alınacak değerlere göre bir alt gruba alınması,

-188 adet tescil edilen Ekmeklik Buğday çeşitleri gözden geçirilmiş olup sert özellikte olmayan buğdaylar TMO tarafından Diğer Kırmızı ve Beyaz Ekmeklik buğday grubundan alındığından yeni çeşit isimlerinin barem de yer almasına gerek duyulmadığı yönünde görüş birliği oluşmuş ve bu hususlarla ilgili olarak katılımcılar mutabakat sağlanmıştır.

Saygılarımızla,
 

 


 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.10.2015 / Okunma Sayısı : 4,318
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr