Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB'de, Elektronik Ticaretin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Toplantı Yapıldı

03.11.2015 - Ankara- ATB
 
Ankara Ticaret Borsası ile İzmir, Polatlı, Bandırma ve Lüleburgaz Ticaret Borsası yetkilileri 3 Kasım 2015 tarihinde ATB ’de, Ticaret Borsalarında Alım Satım Yapan Aracılar Hakkında Yönetmelik ve Elektronik ürün senedi ticaretinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi. 
 
Toplantıda 2015 Hububat sezonunda, ticaret borsalarında elektronik ürün senedi ticaretinde alım satım yapan üreticilerin, alıcıların, finans kuruluşları ile yaşadığı sorunların ve borsa işlemlerinin yürütülmesi esnasında karşılaşılan durumlar tartışıldı.
 
Sistemdeki aksaklıkların iyileştirilmesi için aşağıda ki kararlar alınmıştır:
 
1. Elektronik ticaret sisteminin düzgün işleyişi için finans kuruluşlarından neler talep edileceğinin tespit edilmesi gerekmektedir. 
 
2. Bankalarla yaşanılan sorunların önlenebilmesi için, Tarım ürünleri piyasası, elektronik ticaret ve elektronik ürün senetlerinin varlığı ve pazar kapasitesinin anlatıldığı toplantılar düzenlenmelidir. 
 
3. Lisanslı depoları bulunan, elektronik ürün senedi alım satım ticareti konusunda platform ve alt yapısı bulunan tüm borsalar arasında konu ile ilgili bir ekibin kurulması ve belirli periyotlarla bir araya gelmesi konusunda kararlar alınmıştır. 
 
4. Bahsedilen sorunların, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB ’deki yetkililere iletilmesi ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması hususları ele alınmıştır.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 04.11.2015 / Okunma Sayısı : 2,948
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr