Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren yeni yasaya göre dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamayacak.
Karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılması yasağı mevcut tebliğle yürürlükteydi, bugün(26.01.2016) yayımlanan değişiklikle söz konusu yasağa tabi ürünler açıkça belirtildi.
Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilecek.
Kaynak: Milliyet
Yayın Tarihi : 26.01.2016 /
Okunma Sayısı : 3,028
2014 | HER HAKKI SAKLIDIR.
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)
F : +90 312 324 08 57
E-Mail : info@ankaratb.org.tr