Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Tar-Gel Anlaşması İmzalandı

Yapılan çalışmalar sonucu Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının diğer personeller ile eşitlenmesine ilişkin anlaşma yetkililer tarafından imzalandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza töreninde Faruk Çelik gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

 

EKMEK FİYATLARININ ARTMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPILDI

İller arasındaki ekmek fiyatı farklılığının işletme hatalarından kaynaklandığını söyleyen Çelik şunları kaydetti:
“İşletme hatalarınızı bize getirmeyin. İşletme hatasını vatandaşa yüklemenin kimsenin hakkı yok. 1 lira farklı bir rakamdır, doğru değildir. İllerdeki bu kararı alan gerek fırıncı esnafını gerekse sorumlu sivil örgütlerini göreve davet ediyorum. 70 kuruşa, 75 kuruşa ekmek satıldığına göre siz de 85 kuruşa, 90 kuruşa satabilirsiniz. Standart 250 gram ekmeğin maliyeti bellidir Türkiye’nin genelinde de satış fiyatı bellidir. Neden 1 lira? Neden 1 lira 25 kuruş diye ben buradan sesleniyorum. Bunu haklı kılacak hiçbir neden yok.”

Fırınların birleştirilmesi iddiası konusunda ise Çelik, “Bu tamamen kendilerinin yapacakları bir şey. Biz yaptığımız bu 61 kuruş hesabı 5 bin ekmek 10 bin ekmek üretimi üzerindedir. 400 bin ekmek üretimi üzerine değildir. 5 bin ekmek üreten bir iş yerindeki maliyet ile 10 bin ekmeğin maliyetinin maksimum 61 kuruş olduğu şeklinde hesaplamamızdır bu” cevabını verdi.

 

“ET FİYATLARI İLE İLGİLİ BİRİNCİ HEDEFİMİZ BÖLGEDEKİ HAYVAN SAYISINI ARTTIRMAK”

Et fiyatları ile ilgili birinci hedefin bölgedeki hayvan sayısını arttırmak olduğu dile getirildi. Bununla ilgili bu dönem çok yoğun bir çalışma yapılacağı ve etin varlığının sütle de bağlantılı olduğu ifade edildi. Hayvancılığın desteklenmesi ile ilgili şuanda son noktaya geldiğimiz bazı destek politikaları ne olabilir noktasında önümüzdeki günlerde yürürlüğe konulacağı açıklandı. Kamu ihale mevzuatından Et, Süt Kurumuyla TMO’yu çıkaracaklarını belirten yetkililer piyasalarda meydana gelen anlık müdahalelere mevzuata takılı şekilde müdahale etme şanslarının olmadığını, et fiyatlarındaki artışa anlık müdahalelerin gerektiğini söylediler.

 

“TERÖR OLAYLARININ HER ALANA OLUMSUZ YANSIMALARI VAR”

 Terör olaylarının her alana olumsuz yansımaları olduğu vurgulandı. Orta Doğu’daki savaş tablosu ister istemez hayvan varlığını bölgesel olarak etkilediğini fakat kendi ülkemiz bünyesinde hayvan varlığıyla ilgili negatif diyeceğimiz bir ilerlemenin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Kaynak:  Hayvancılık Akademisi


Yayın Tarihi : 03.02.2016 / Okunma Sayısı : 2,930
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr