Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara için güç birliği

Ankara Ticaret Odası (ATO) öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum örgütleri, teröre karşı güç birliği mesajı verdiler.


Ankara Ticaret Odası’nın Ankara’da son dönemde yaşanan olayların etkilerinin silinmesi ve hayatın normale dönmesi için neler yapılabileceğini görüşmek için başlattığı istişare toplantılarının üçüncüsü Ankara Sanayi Odası (ASO), Ankara Ticaret Borsası (ATB), MÜSİAD Ankara Şubesi, TÜSİAD, OSTİM ve Ankara Kent Konseyi’nin de aralarında bulunduğu onlarca sivil toplum örgütünün başkan ve yöneticilerinin katılımıyla dün ATO’da gerçekleştirildi.   


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, toplantıda yaptığı konuşmada, Ankara’da ticareti ve sosyal hayatı normale döndürmek için yapılması gereken çalışmaları ele almak üzere AVM yatırımcıları ve yöneticileri, cadde esnafı ve sivil toplum örgütü lideriyle toplantılar yaptıklarını söyledi.  

Bezci, Ankara’da meydana gelen son terör saldırısının ardından sivil toplum örgütlerinin başkanları ile birlikte Kızılay’a giderek terörü lanetlediklerini ve hep birlikte esnafı ziyaret ettiklerini hatırlattı. ATO olarak gazetelere verdikleri tam sayfa ilanlarda “terörden korkmuyoruz” mesajını verdikleri kaydeden Bezci, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Sokağa çıkın. Normal hayatınıza devam edin” şeklindeki beyanlarının kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Teröre karşı güç birliği yapmanın önemine işaret eden Bezci, “Biz bu kampanyaya devam edeceğiz. Tek başımıza değil sizlerle birlikte yapacağız. Bugün buraya gelmeniz bize güç verdi” dedi. Önümüzdeki hafta Siteler, Ulus ve Rüzgârlı Sokak esnafını ziyaret edeceğini kaydeden Bezci, “Bu saydığım yerler şehrin ana damarlarıdır. Buralara gidip esnaf arkadaşlarımıza başarılar dileyeceğiz. Teröre boyun eğmediğimizi hep birlikte haykıracağız” diye konuştu.


Bakiler: Terörden zarar görenlere kalıcı yardım yapılmalı

Ankara Ticaret Borsası (ATB) adına toplantıya katılan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, esnafa geçici çözüm yerine kalıcı katkıda bulunulmasını istedi. ATB, Meclis ve Yönetim Kurulu olarak terörü her platformda lanetlediklerini ifade eden Bakiler, “Ankara esnafının sıkıntılı olduğu bu dönemde, geçici çözümler yerine kalıcı ve uzun vadeli çözüm yollarını uygulamaya koymalıyız” dedi.   


Özdebir: “78 milyon tek yürek olarak vurmalıyız”
Ankara Sanayi Odası (ASO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir de konuşmasında terörün dünyada yükselen bir dalga olduğunu belirterek sadece Türkiye’de değil Brüksel, Paris ve Pakistan’da da terör saldırıları meydana geldiğini hatırlattı. Dünyanın ağırlık merkezinin Türkiye olduğunu vurgulayan Özdebir, “Dünyanın en zor topraklarında yaşıyoruz. Bu kadar önemli bir coğrafyada yaşamanın da bir bedeli var. Onun için tek tek, fert fert çok güçlü olmalıyız. 78 milyon tek yürek olarak vurmalıyız” diye konuştu.

MÜSİAD Başkanı Erdal: “kenetlendik”
MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise terör saldırılarından sonra sivil toplum örgütlerinin birbirine kenetlendiğini belirterek, “Her şerde bir hayır var. Ben burada bir hayır olduğunu düşünüyorum. Birbirimizle bir araya gelme, kenetlenmeyi terörden sonra daha çok yaşamaya başladık. Terörün isteğinin tam aksine bir arada olmamız ve birlik mesajları vermemiz gerekiyor” dedi. Önümüzdeki süreçte Ankara ticareti için neler yapılabileceğini birlikte düşüneceklerini kaydeden Erdal, “Ankara esnafına, tüccarına katkıda bulunmak için hepimize düşen görevler var. Bu mücadeleyi hep birlikte vereceğiz” diye konuştu.


Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu da sivil toplum örgütleri ve ekonomiye yön veren insanlar olarak terörü kınamaya ve lanetlemeye devam edeceklerini belirterek, “Biz Osmanlı’nın torunlarıyız. Bunu yeni görmüyoruz. Şu anda terör can çekişmektedir” dedi. Ankara’nın gittikçe gelişen bir şehir olduğuna vurgu yapan Saltoğlu,  “Bunu çekemeyenler, teröre destek verenler hiçbir zaman muvaffak olamamışlardır, olamayacaklardır. Korkmadan, yılmadan, her birimiz terörle mücadele edeceğiz. Birlik ve beraberlik zamanı… ” diye konuştu.

İstişare toplantısına katılan diğer sivil toplum örgütü liderleri de birlik ve beraberlik mesajları verdiler.

 

Toplantıya katılan kuruluşlar

Toplantıya Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası, TİSK, MÜSİAD Ankara Şubesi, TÜSİAD, GİMAT, Ankara Genç İş Adamları Derneği, İç Anadolu Genç İşadamları Derneği, Ankara Kent Konseyi, OSİAD, TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, OSTİM, ORSİAD, AKSİAD, ARGİAD, İç Anadolu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası, Ankara Giyim Sanayicileri Derneği, TİMKODER ve MASFED başkan ve yöneticileri katıldı.  
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 31.03.2016 / Okunma Sayısı : 3,030
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr