Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB, 15. Uluslararası Hububat ve Ekmek Kongresi'ne katıldı

18-21 Nisan 2016 tarihinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi'nde gerçekleştirilen 15. Uluslararası Hububat ve Ekmek Kongresi(15th International Cereal and Bread Congress)'ne,  ATB Yetkili Sınıflandırıcı Laboratuvarı Sorumluları Handan KAVAKOĞLU ve Yasemin OKUR katılım sağladılar.
Hububat ve hububat ürünleri konusunda dünyanın en önde gelen kuruluşu olan ICC (The International Association for Cereal Science and Technology) 1955 yılından beri dört yılda bir Uluslararası Tahıl ve Ekmek Kongresi (International Cereal and Bread Congress: ICBC) adıyla önemli bir uluslararası kongre düzenlemektedir. 2012 yılında Pekin’de yapılan ICC Genel Kurulu sırasındaki oylamada, ülkemiz, 2016 yılında yapılan, 15. Uluslararası Tahıl ve Ekmek Kongresi’ne ev sahipliği yapmaya hak kazanmıştır. 15. ICBC Kongresi Hacettepe Üniversitesi ve ICC işbirliği ile farklı kıtalar ve kültürlerin birleşme noktası olan İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu Kongre ile Avrupa, Asya ve tüm dünyada tahıl, un, ekmek ve diğer tahıl ürünleri alanında çalışan önemli sanayi kuruluşları ve akademisyenler bir araya geldi. 
 
 
ATB,  kongrede 2 adet poster bildirisi sundu
Ticaret Borsaları-Lisanslı Depoculuk işbirliğinin faydalarının ele alındığı ''Benefits of Commodity Market and Licensed Warehouse System Cooperation''  başlıklı posterde ATB'nin tarihçesi ve hububat alanında yapmış olduğu yatırımlar belirtilmiştir ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 500 civarındaki katılımcıya tanıtım yapılmıştır. Yasemin OKUR'un yüksek lisans tez çalışma sonuçlarını içeren ''Investigation Of Bread Wheat Quality Based On Chemical and Physical Analysis'' başlıklı diğer poster ise Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Selis ÖNEL'in katkılarıyla hazırlanmış ve katılımcılara sunulmuştur. 
 
 
Kongrede görüşülen Bilimsel Konu Başlıkları şöyledir;
 
Tahıl ve Tahıl Ürünlerinde Kalite Değerlendirme / Kalite Yönetimi
Tahıl İşleme Teknolojileri
Ekmek ve Diğer Tahıl Ürünleri
Beslenme ve Sağlık
Gıda Güvenliği ve Gıda Güvencesi
Küresel Tahıl ve Tahıl Ürünleri Pazarı
Küresel Hububat Üretimi ve Kalitesini Artırılmasında Genetik, Islah ve Agronomik Araştırmalar
Depolama ve Ambalajlama
Yemeklik Baklagiller
Yemler ve Hayvan Besleme
Şeker ve Şekerleme Ürünleri
 


RESİMLER

Yayın Tarihi : 18.04.2016 / Okunma Sayısı : 3,175
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr