Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Tahıl Kalitesinde Yakın Kızıl Ötesi Teknolojisinin Uygulanması konulu eğitim

Application of Near-infrared Technology on Cereal Quality(Tahıl Kalitesinde Yakın Kızıl Ötesi Teknolojisinin Uygulanması) Konulu Eğitim 
 
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı' na bağlı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Kalite Değerlendirme ve Gıda Bölümü tarafından düzenlenen “Near Infrared Reflectance Systems (NIRS) and Grain Quality Training” isimli kurs 25-29 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Kursa, Hububat Teknolojileri Laboratuvarı Kimyasal Analiz Bölüm Sorumlusu Yasemin OKUR katılmıştır.
 
Açılışını Tarla Bitkileri Araştırmaları Dairesi Başkanı Dr. İsa Özkan ve Enstitü Müdürü Dr. Mevlüt Şahin’in yaptığı kursta eğitmen olarak uzun yıllar Canada Grain Commission ve ICARDA’da da görev yapmış Dr. Phil Williams yer aldı.
Eğitimde NIR-NIT cihazlarının çalışma prensipleri hakkında bilgi edinilmiş, kalibrasyon çalışmalarına dair uygulama çalışması yapılmıştır.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 25.04.2016 / Okunma Sayısı : 2,901
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr