Erasmus "Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Projeler" Başvuru Çagrısı

Bilindiği üzere ülkemizde Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülmektedir. Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programları altında yer alan Hayatboyu Öğrenme Programı ile Gençlik Programı 2013 yılı itibariyle sona ermiş olup, bu programlar yerine 2014-2020 yıllarında uygulanacak olan "Erasmus+ Programı" başlamıştır.

Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen faaliyetlerden biri de gençlik alanında aktif kurumların çok taraflı ortaklıklarına dayanan işbirliği projeleri olan "Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Projeleri"dir. Söz konusu projeler, Erasmus+ Program Ülkeleri ve Ortak Ülkelerden tüm kurum ve kuruluşlara açıktır. Program Ülkeleri, Ortak Ülkeler, başvuru şartları, program kapsamında desteklenen faaliyetler vb. diğer konularla ilgili detaylı bilgiye http://www.ua.gov.tr/docs/default- source/di%C4%9Fer/erasmus-program-rehberi.pdf?sfvrsn=0 adresinde yer alan "Erasmus+ Program Rehberi" aracılığı ile erişilebilmektedir.

Söz konusu "Gençlik Alanında Kapasite Geliştirme Projeleri"nin 2014 yılı 2. dönem başvuruları, 2 Eylül 2014 (Brüksel saati ile) 12:00'ye kadar Brüksel merkezli Yürütme Ajansı'na yapılabilecektir. Proje çağrısı Türkiye Ulusal Ajansı'nın internet adresinde yer almaktadır.

(www.ua.gov.tr/kurumsal/haberler/2014/06/06/-gençlik-alanında-kapasite-geliştirme-faaliyeti- başvuru-çağrısı)

Yayın Tarihi : 04.07.2014 / Okunma Sayısı : 3,499