Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Destekleme modeli değişecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından bu yıl 66.’sı düzenlenen geleneksel “Hasat Bayramı” törenine katıldı.
Burada önemli açıklamalar yapan Bakan Çelik, “Atıl durumdaki bütün topraklar ekilecek” dedi.
 
Atıl arazileri devlet ekecek
 
Çelik, toprağı korumanın önemine değinerek, bir santimetre toprağının oluşmasının yüzyıllar aldığını belirtti.
TBMM’ye bir yasa gönderdiklerini bildiren Çelik, “Toprağın tapusu sende olur bende olur. 780 bin kilometrekarenin tapusu 78 milyonun. Dolayısıyla ‘Ben toprağı ekmiyorum benim buna ihtiyacım yok’ dedirtmeyeceğiz. Atıl durumdaki bütün topraklar ekilecek. Sen ekmiyorsun, devlet ektirecek, bankaya da kiranı yatıracak. Ama mutlak bütün topraklarımızın ekilmesi, üretime katılması konusunda çok canla başla bir çalışmayı hem yasal düzenleme olarak hem bakış açısı olarak gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum.” dedi.
Bakan Çelik, anız yakıldığında tarlanın tümden öldürüldüğüne dikkati çekerek, “Ekolojik dengeyi bozarsak yalnız tarımı değil insanlığın geleceğini de tehlikeye atmış oluruz.” dedi.
 
 
Havza bazlı üretim ve destekleme modeline geçilecek
 
Tarım Bakanı Çelik, havza bazlı üretim ve destekleme modeline geçilmesinin planlandığını da bildirdi.
Tarıma dayalı endüstriye geçişin de gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Çelik, “2 milyon hektar arazide doğal afetlerle karşı karşıyayız. Bunlardan biri kuraklık. 64 ilimizde don ve benzeri iklim şartlarından kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Tam 461 bin çiftçimizin bu yaşanan doğal afetlerden dolayı bir mağduriyeti oluşmuş durumda. Bunu Bakanlar Kuruluna arz ettik. Buradaki mağduriyetlerin kısmen de olsa önüne geçme konusunda bakanlık olarak üzerimize düşen gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyorum.” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Haber Kaynağı: Hayvancılık Akademisi

Yayın Tarihi : 20.07.2016 / Okunma Sayısı : 2,514
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr