Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Bakan Çelik'ten kırmızı et fiyatlarıyla ilgili önemli açılama!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Önümüzdeki günlerde et fiyatlarının çok daha stabil hale geleceğini bütün kamuoyu görecek." dedi.

Kurban Bayramı'nda 924 bin büyükbaş, 2 milyon 940 bin küçükbaş hayvan kesildiğini ifade eden Çelik, bayram sonrası Et ve Süt Kurumuna herhangi bir hayvan iadesi olmadığını bildirdi.
 
Bakan Çelik, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 
 
 
Çelik, Kurban Bayramı sürecinde et fiyatlarında spekülatif dalgalanmalar olmadığını dile getirerek, Türkiye genelinde bayram öncesinde karkas kilogram fiyatının 25-26 lira arasında değiştiğini, bayram sonrasında da fiyatlarda bir oynama olmadığını söyledi.
 
 
Bu sene temmuz ayına kadar yaklaşık 250 bin besi hayvanının Türkiye’ye ithal edildiğini belirten Çelik, "Yıl içerisinde ortalama 400-450 bin civarındaki ihtiyacı karşılamak için de şu anda ESK olarak besilik hayvan ithalatımız başladı. 17 bin hayvan ilk partide geldi üreticilere, besicilere dağıtıldı. 9 Eylül itibarıyla 10 bin hayvan geldi ve 24 Eylül tarihi itibarıyla 7 bin, 28 Eylül’de de 20 bin olmak üzere 47 bin hayvan besicilerimize verilmiş olacak. Ekim ayında da bu dağıtımı devam ettireceğimizi herkesin bilmesini istiyorum.
 
İlk müracaat kim tarafından yapılmışsa, hangi besici ve üretici tarafından yapılmışsa bu sıra gözetilerek bu ithal edilen hayvanların üreticilerimize dağıtılacağını herkesin özellikle bilmesini istiyorum. Bu konuda güzel bir zincir kurduk, yani kırmızı et sanayi yerel marketler ve tüketim anlamında kasaplar ve tüketici zincirini kurduk ve önümüzdeki günlerde et fiyatlarının çok daha stabil hale geleceğini bütün kamuoyu görecek." diye konuştu.
 
 
 
Haber Kaynağı : Hayvancılık Akademisi

Yayın Tarihi : 28.09.2016 / Okunma Sayısı : 2,855
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr