Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Bakan Çelik, çiğ süt tartışmalarına son noktayı koydu!

Bakan Çelik, iddia edildiği gibi çiğ süt satışını yasaklamadıklarını, yapılan düzenlemenin sütü vatandaşa sağlıklı şekilde ulaştırabilmeye yönelik olduğunu söyledi. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Çekya Tarım Bakanı Marian Jureçka ile Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi.
 
Toplantıda çiğ sütün doğrudan arzına yönelik düzenlemenin sonrası yaşanan tartışmalara değinen Çelik, amaçlarının çiğ süt satışını yasaklamak olmadığını belirterek, "Tam tersi bir düzenleme. Kamuoyundaki bu algının tam tersine, çiğ sütü talep eden vatandaşa nasıl en yakın yerden ulaştırabiliriz; diye bir düzenleme yapmışken, 'Çiğ süt satılmayacak' gibi bir yaklaşım kabul edilebilir değil. Biz orta ve büyük işletmelerin var olan çiğ süt talebini karşılamak adına hangi kriterlere uymaları gerektiğini söyledik. Biz işletmelerin çiğ sütü nasıl tüketiciye ulaştıracağını konuşurken, köydeki Ayşe Teyze'nin sütüyle uğraşmaya başladılar. Bunlar büyük haksızlıktır. Büyük yanlışlıktır. Gerçeği yansıtmamaktadır. Amacımız sağlıklı sütü talep eden vatandaşlarımıza çiğ süt olarak ulaştırmaktır. Amacımız çiğ sütü satmayı yasaklamak değildir" diye konuştu.

Yayın Tarihi : 31.01.2017 / Okunma Sayısı : 2,339
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr