Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Türkiye 100 Programı

Sayın Üyelerimiz,
 
TOBB öncülüğünde, TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek, söz konusu şirketlerin görünürlüklerini arttırmak ve bu şirketlerin küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek amacıyla, “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 100 Şirketi – Türkiye 100″ projesi yürütülmektedir. Geçen yıl, TOBB öncülüğünde TEPAV ve AllWorld Network işbirliğinde “Türkiye 100 Programı” organize edilmiş, 2010-2012 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınarak, Türkiye 100 listesine giren şirketler belirlenmiştir. Bu şirketlerin kamuoyuna duyurulması ile birilikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmasına neden olmuştur.  Bu sayede şirketlerin müşterilere ve tedarikçilere erişimi kolaylaşmıştır. Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri, ALLWorld Network'ün çok sayıdaki ülkeden binlerce hızlı büyüyen şirketin de dahil olduğu, küresel ağına katılım imkanı bulmuştur.
 
Türkiye 100 programı 2014 yılında da  devam edecek; şirketlerin 2011-2013 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin  büyüme hızı dikkate alınacaktır.  
 
Türkiye Hızlı Büyeyen 100 Başvuruları, 15 Kasım 2014′e Kadar Uzatıldı!
 
 
NASIL BAŞVURACAKSINIZ ve BAŞVURU 2014?
 
Başvurmaya karar vermenize sevindik. AllWorld Network’ün iletişim ağında, Orta Doğu, Afrika, Güney Asya ve Türkiye'den yüzlerce hızlı büyüyen şirket yer alıyor. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz.
 
AllWorld'ün hızlı büyüyen şirketler sıralamaları her ölçekten şirketi kapsıyor. 2011-2013 yılları arasında hızlı büyümeyi başarmış bir şirketseniz, Türkiye 100  görünürlük kazanmanız için eşsiz bir fırsat. Kazanan şirketler toplam satış gelirlerindeki artışa göre sıralanacak. Başvuru yapan şirketlerin büyüme performanslarını kanıtlamak için finansal tablolarını sunmaları gerekiyor. Türkiye 100 başvurusu ücretsizdir, son başvuru tarihi ise 15 Kasım 2014.
 
Haydi başlayalım!
 
1. Gerekli bilgileri bulabileceğiniz Başvuru Formunu indirin.(http://turkiye100.tobb.org.tr) 
 
2. Cirosu/geliri 1 milyon ABD dolarının üzerinde olan şirketler yeminli mali müşavir tarafından onaylanmış finansal tablolarını göndermelidirler. Daha küçük ölçekli şirketlerin bağımsız bir muhasebeci tarafından imzalanmış bir denetim mektubu göndermeleri yeterlidir.
 
3. Lütfen AllworldXChange profilinizi oluşturacak ve her bir ülkenin girişimcilik potansiyelini değerlendirmemize olanak verecek başvuru sorularını eksiksiz cevaplayın.
 
Yardıma mı ihtiyacınız var? Sıkça Sorulan Sorular sayfasını ziyaret edin, ya da İpek Aydın ile (ipek.aydin@turkiye100.org) iletişime geçin.
 
Finansal tabloları veya denetçi mektubunu kimler görecek?
Veri gizliliği bizler için önemlidir. Bu nedenle bize ulaştırdığınız bilgilerin güvenliği için gerekli önlemleri alıyoruz. Bugüne dek dünyanın her yerinden yüzlerce finansal tablo sistemimize kaydedildi, ancak bunları AllWorld ekibi dışında kimse görmedi. Finansal tablolarınız ya da denetçi mektubunuz sisteme yüklenir yüklenmez dosyalarınız hemen XChange sisteminden sadece TOBB, TEPAV ve AllWorld'ün yetkilendirdiği kişilerin erişebildiği bir başka sunucuya aktarılıyor. Bilgilerinizin bizimle güvende olduğundan emin olabilirsiniz.
 
Gizlilik Bildirimi
Başvurunun amacı şirketleri AllWorld hızlı büyüyen şirketler kategorisine sokmak ve AllWorld’ün araştırma yapmasını sağlamaktır. Şirketlerin verdiği tüm bilgiler kesinlikle gizli tutulacaktır. Şirketiniz AllWorld sıralamasına girerse paylaşılacak mali bilgiler gelir aralığı (100,000 - 1 milyon ABD doları, 1-5 milyon ABD doları, 5-10 milyon ABD doları gibi) ve üç yıllık ortalama büyüme gelir artış oranı olacaktır. Gelir rakamları paylaşılmayacaktır.
 
Kendiniz ve şirketiniz hakkında verdiğiniz finansal olmayan bilgiler sizi diğer AllWorld şirketleri ve ortaklarına tanıtacak XChange profilinizi oluşturmak için kullanılacaktır.
 
Gerekli kriterler neler?
 
Türkiye 100 Şirketleri: En az 3 yıllık işletme geçmişine ve 2013 itibariyle en az 500.000 ABD doları gelire/ciroya sahip olmalı ve 2011-2013 döneminde en az %10 büyümüş olmalıdır.
 
-YA DA-
 
İzlenecek Şirketler: Son 5 yıl içinde kurulmuş olmalı ve geçtiğimiz 12 ay süresinde en az 100 bin ABD doları ciroya ulaşmış olmalılar.
 
Türkiye 100 Şirketleri ve İzlenecek Şirketler:
 
  • Bağımsız, özel, halka açık olmayan ve kar amaçlı bir şirket, ortaklık veya şahıs şirketi olmalıdır.
  • Şirket merkezi Türkiye'de olmalıdır, ancak şirket yasal olarak başka bir yerde şirketleşmiş olabilir. Yabancı bir şirketin şubeleri yarışmaya başvuramaz.
  • Şirketin yerli veya yabancı yatırımcıları olabilir, ancak hisselerinin %51’i veya daha fazlası bir halka açık şirkete veya herhangi bir ülkenin devletine ait olmamalıdır.
  • Şirket kar amacı gütmeyen şirket, holding şirketi, franchise, otomobil satış bayiliği, banka veya kamu hizmeti veren bir şirket OLMAMALIDIR.
  • Bir holdingin sahip olduğu ancak bağımsız tüzel kişilik durumuna sahip işletmeler başvuruda bulunabilir.



    Konu ile ilgili detaylı bilgi;  http://turkiye100.tobb.org.tr adresinden temin edilebilir.
     
Saygılarımızla,


RESİMLER

Yayın Tarihi : 15.10.2014 / Okunma Sayısı : 3,685
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr