Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ANKARA ULUSLARARASI FUAR ALANI’NIN TEMELİ ATILIDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından temeli atılan Ankara Uluslararası Fuar’ı  Ankara’yı dünya fuarcılık merkezleri arasına sokacak.


Ankara’yı dünya fuarcılık merkezleri arasında sokacak olan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz katıldı.


Yavuz’un sözleri

Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Ankara’ya TOBB olarak misyonlarının, Türk müteşebbisine hem yurtiçinde hem de yurtdışında hizmet vermek, iş ortamını iyileştirmek olduğunu belirterek, “Odalarımız ve Borsalarımızla birlikte şirketlerimize verdiğimiz hizmetlerin kalitesini ve miktarını devamlı artıyor, geliştiriyoruz” dedi.


Yavuz, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ankara’nın eskiden memur kenti olarak anılırken, müteşebbis insanların sayesinde bu algının yıkıldığını söyledi.
Ankara’nın sadece ticarette değil, sanayide de Türkiye’nin en önde gelen bir şehri haline geldiğini ifade eden Yavuz, “Sanayicilerimiz, ürünlerini tüm dünyaya ihraç edebilir seviyeye ulaştı. Ankara, artık sanayi ve ticaret kenti olduğuna göre, buraya yakışan bir fuar merkezi yapmak da şart olmuştu. İşte bu vizyonla hareket eden TOBB, Ankara Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamızla birlikte, ve elbette Ankara Büyükşehir Belediyemizin büyük desteğiyle, bu büyük projeyi gerçekleştirmeyi üstlendi” dedi.
Yavuz, Ankara’yı dünya fuarcılık merkezleri arasına sokacaklarını, fuar alanının sadece Ankara ekonomisine ivme kazandırmakla kalmayacağını, Ankara’nın ufkunu da açacağını vurguladı.
Ankara’yı çok daha parlak, çok daha kazançlı günler beklediğini belirten Yavuz, “Çünkü bizim işadamlarımız, iş kadınlarımız, sanayicimiz Türkiye ekonomisini şahlandırmaya hazır. Yeter ki iş ortamımız rakiplerimizle aynı seviyede olsun. Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin sanayimize, sanayicimize, Başkentimiz Ankara’ya ve ülkemize hayırlı kazançlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Gökçek: 21 yıllık hayalimdi
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ankara’nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, “Ankara’nın bir fuar alanı yoktu. 21 yıllık hayalimdi. Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi dünyanın sayılı fuar alanları arasında yerini alacak” dedi. Fuar alanının iki etap halinde planlandığını anlatan Gökçek, 175 bin metrekarelik inşaat alanından oluşan birinci etapta, her biri 10 bin metrekarelik 5 hol, 30 bin metrekare fuar alanı, 127 bin metrekarelik açık sergi alanı ve 7 bin 500 araçlık otopark bulunacağını söyledi.   
Gökçek, ikinci etapta fuar alanını Esenboğa Havalimanı’na bağlayacak bir bağlantı yolu olacağını anlatarak, “Bu yol sayesinde dünyada sadece Dubai, Paris ve Berlin’de olan havacılık fuarları artık Ankara’da da yapılacak” dedi.
Fuar alanında ayrıca bölünebilir toplantı salonları, restoran alanları, basın odası ve VİP odaları da bulunacağını anlatan Gökçek, “Proje tamamlandığında yılın 12 ayı fuarlar düzenlenebileceği gibi yüksek katılımlı kongrelere de ev sahibi yapacak. Fuar alanıyla birlikte Ankara’da oluşacak fuar turizmi, başkente ticaret ve sanayi alanlarında canlılık katacağı gibi, hem gelişime katkı sağlayacak hem de Ankara ekonomisine artı bir ivme kazandıracak” diye konuştu.  

 

Bezci: Ankara’ya EXPO yakışır
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise konuşmasında Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra Ankara’nın Alman Christoph Lörcheerin’in yaptığı planla şehirleştiğini, ardından Hans Hermann Jansen’in planıyla şehirleşmenin sürdüğünü anlattı. Alman Mimar Paul Bonatz’ın da Ankara’da izleri bulunduğunu kaydeden  Bezci, Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin de A Tasarım firmasıyla Alman GMP firmasından Prof. Volkwin Marg tarafından planlandığını ifade etti. Bezci,  Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi ile birlikte Ankara’nın tarihinde yeni bir sayfa açıldığını söyledi.
Bezci, tüm dünyada ürünlerin artık fuarlarda satıldığına dikkati çekerek, “Artık Paris’teki, Milano’daki fuar alanlarına özenmeyeceğiz. Bu bina onlardan çok daha güzel olacak. İkinci ve üçüncü etap tamamlandığında dünya sıralamasına girecek. Herkese iş, aş olacak” dedi.
Şirket kuruldu

Esenboğa Havalimanı yakınında Akyurt’un yeni gelişim alanı içinde inşa edilecek olan  Fuar Merkezi için Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Borsası Akyurt Belediyesi ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ortaklığı ile 17 Şubat 2013 tarihinde  Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre Anonim Şirketi kuruldu.
Fuar Merkezi’nin projesi A Tasarım ile Alman GMP Mimarlık Şirketleri tarafından Ankara ve Hamburg’da çalıştaylar yapılarak geliştirildi.
Kare kurgu şemasına sahip fuar merkezinin konumlanacağı alan toplamı 600 bin metrekareden oluşuyor. 175 bin metrekare inşaat alanı bulunan fuar merkezinde 50 bin metrekarelik kapalı alan yer alacak. Fuar alanında 124.750 metrekare açık sergileme alanı, 7.230 araçlık otopark, fuar yönetimine ait katlar, farklı büyüklere bölünebilir çok amaçlı toplantı ve konferans salonları, yiyecek, içecek ve restoran alanları, basın odası, VİP odaları ve fuar katılımcılarının kullanabileceği toplantı odaları ve servis mekanları bulunacak. Fuar alanı Ankara’nın ve sektörlerin gelişimine göre büyütülebilecek bir yapıda dizayn  edilecek.

Fuar alanı tamamlandığında dünyanın en büyük ilk 100 fuar alanı içinde yer alacak. Uluslararası Fuarları Birliği verilerine göre, dünyada 5 bin metrekare ve üzerinde kapalı alana sahip toplam bin 197 fuar alanı bulunuyor.
Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin inşaatının bir yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İnşaat tamamlandığında Başkent Ankara’da uluslararası düzeyde ihtisas fuarları düzenlenerek mal ve hizmet üretenler buluşturularak ticari işbirliği ve bilgi değişimi ortamı sağlanacak. Alanda, yaz kış farkı gözetmeksiniz tüm mevsimlerde fuarlar düzenlenebileceği gibi, yüksek katılımlı kongreler de gerçekleştirilebilecek.   
Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Dünyada, havalimanlarına yakınlıklarından dolayı havacılık fuarlarının gerçekleştirilebildiği Dubai, Paris ve Berlin’den sonra, havacılık fuarı düzenlenebilecek dördüncü fuar alanı olacak.
 
 
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 27.05.2015 / Okunma Sayısı : 2,900
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr