Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ANKARA HUBUBAT BAKLİYAT TOPLU İŞYERİ YAPI KOOPERATİFİ GENEL KURULU ATB’NİN AHİBOZ TESİSLERİNDE YAPILDI

Ankara Hububat Bakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Genel Kurulu, ATB’nin Ahiboz tesislerinde yapıldı. Genel kurul öncesi gerçekleştirilen toplantıda ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tarım Ürünleri Dairesi Başkanı Hakan Çalış, lisanslı depoculukta işleyiş ve lisanslı depolara sağlanan destekler hakkında açıklamalarda bulundu.


Lisanslı Depoların;


Depolamaya uygun nitelikte ve standardize edilebilmesi mümkün olan tarım ürünlerinin sınıf ve kalitelerinin yetkili sınıflandırıcı olarak isimlendirilen laboratuvarlarca belirlenmesini,Modern altyapıya sahip sağlıklı ortamlarda depolanmasını,Ürünlerin ticaretinin ürünün mülkiyetini temsil eden ürün senetleri vasıtasıyla yapılmasını öngören bir sistem olduğunu ifade etti.


Çalış, açıklamalarının son bölümünde lisanslı depoculuk hedefleri hakkında bilgi verdi.

Sisteme yönelik teşvikler hakkında net ve anlaşılır örneklerin verildiği sunumda, elektronik ürün senetlerinin; Ankara, Konya, Polatlı ve İzmir ticaret borsalarında kurulan elektronik platformlarda işlem görebildiğini söyledi.


Toplantı sonrası yapılan mali genel kurulda ise Ankara Hububat Bakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafında yapımı tamamlanan yatay depoların lisanslı depo şeklinde dönüştürülmesi konusunda üyelerin görüşleri alındı, sistemin işleyişi hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Bilindiği gibi, ATB Ahiboz Hububat bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanslı Depoculuk tesisleri içinde yer alan ve 86 yatay deponun lisanslı depo şekline dönüştürülmesi konusunda bir süredir araştırmalar yapılıyor.

 


 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 06.06.2015 / Okunma Sayısı : 3,468
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr