Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB’de Hububat Sezonu Değerlendirme Toplantısı

Hububat sezonu öncesi son değerlendirme toplantısı Ankara Ticaret Borsası’nda (ATB) yapıldı. Toplantıda, bir konuşma yapan ATB Başkanı Faik Yavuz “bu sezon iyi bir başlangıç yaparak, üreticilerimizi ve tüccarları Ahiboz hububat terminalimizde bir araya getiriyoruz” dedi.


ATB’ye üyelerinin yanı sıra, Ahiboz  Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanlı Depoculuk Tesisleri’nde yatay deposu bulunan tüccarlarının da katıldığı toplantıda, yapılan çalışmalar ve ATB’nin hedefleri konusunda katılımcıları bilgilendiren ATB Başkanı Yavuz, bu yıl 30 bin tonluk çelik silolarımızın yanı sıra, tüccarlarımıza ait yatay depoların da tam kapasite ile dolacağı bir sezon geçireceğimize inanıyoruz.  Uzmanlar, 2015 yılında iklim şartlarının hububat üretimi açısından uygun seyretmesi nedeniyle buğday üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 artışla 22,5 milyon ton, arpa üretiminin ise yüzde 27 artışla 8 milyon ton olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyorlar. Bu ülkemiz için bir rekordur. Üretimdeki artışla beraber ürün kalitesinde de önemli gelişmeler yaşandığını görüyoruz.  


Biz, ATB olarak tüm hizmetleri en iyi ve en sağlıklı şekilde üreticileri bekletmeden gerekli eleman takviyesini yaparak hazırlıklarımızı tamamladık, üreticilerimizin ve tüccarlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca çağdaş borsacılığın bir gereği olan elektronik satış salonu ve elektronik ürün senedi imkanı ve elektronik ürün senetlerinin alınıp satılabildiği platform  ile üyelerimizi ve tüm Türkiye’de ki tüccarlarımızı lisanslı depolarla buluşturarak, küresel ticaretin önemli bir enstrümanını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 10.07.2015 / Okunma Sayısı : 2,834
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr