Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB’den Şereflikoçhisar’a borsa kompleksi sözü

ATB Yönetim Kurulu, Şereflikoçhisar’da faaliyet gösteren hububat tüccarlarıyla iftar yemeğinde biraya geldi. İftar Yemeğine Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu  ile Belediye Başkanı  Ferda Polat ile çok sayıda tüccar katıldı.

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Şereflikoçhisar’da bir borsa kompleksi kuracak. Şereflikoçhisar’da faaliyet gösteren hububat tüccarlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler ile Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Aktuğlu, Şereflikoçhisar’da Buğday Pazarı olarak bilinen bölgede bir Borsa Kompleksi kurulması konusunda ortak bir zeminde buluştular.

Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu ile Belediye Başkanı Ferda Polat, Şereflikoçhisar Ticaret Odası Başkanı Yasin Tekin ile çok sayıda hububat tüccarının katıldığı iftar yemeğinden sonra yapılan toplantıda, bir konuşma yapan ATB başkanı Yavuz “ Şereflikoçhisar bugün arpa üretiminde ve kalitesinde bir marka oldu. Bu avantajımızı iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

Türkiye’nin önemli bir arpa pazarı haline gelen Şereflikoçhisar’a, çağdaş bir borsa kompleksi kurulması konusunda ATB’nin üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Yavuz sözlerini şöyle tamamladı:

“ Bildiğiniz gibi, ATB olarak Ahiboz’da çağdaş anlamda borsacılığın yapıldığı bir hububat terminali inşa ettik ve faaliyete geçirdik.  Şereflikoçhisar’a  da yakışan bir borsa kompleksi için biz elimizi taşın altına koymaya hazırız, sizlerden de beklediğimiz destek gelirse satış salonu, tüccar ofisleri, siloları ve çağdaş iletişim şartlarına sahip bir Kompleks yapabiliriz”  dedi.

Proje heyecan uyandırdı

Toplantıda söz alan Kaymakam Karaömeroğlu yaptığı kısa değerlendirmede, “Koçhisar böylesine önemli bir tesisi kazandırmak bizler içinde onur verici olacaktır. Böylesine bir tesis Şereflikoçhisar’ı önemli bir ticaret merkezi haline getirecektir” dedi. Belediye Başkanı Polat ise, “Şereflikoçhisar’ın önemli bir eksikliği olan çağdaş bir borsanın ilçemizde kurulması için Belediye olarak tüm gücümüzle destek vermeye hazırız” şeklinde konuştu.  

Şereflikoçhisar’da faaliyet gösteren hububat tüccarları tarafından da heyecanla karşılanan Borsa Kompleksi konusunda ATB ile birlikte ortak çalışmaya hazır olduklarını belirten tüccarlar, “bu konuda belediyemizden ve devletimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştular.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 15.07.2015 / Okunma Sayısı : 3,095
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr