Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Mattiolo, ATB’yi ziyaret etti

ATB Yönetim Kurulu başkanı Faik Yavuz ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Büyükelçi  Luigi Mattiol ile Türkiye’deki borsacılık ve iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği konularında fikir alış-verişinde bulunuldu.
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi  Luigi Mattiolo, Luigi Mattiolo ile Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Francesco Varriale,  Ankara Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti.  ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Sayman Üye Sedat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Şemsettin Aktuğlu ve Murat Başar’la görüşen Büyükelçi Mattiolo’ya,  Türkiye’de borsacılık ve borsacılık uygulamaları ile Ankara Ticaret Borsası’nın çalışmaları hakkında bilgi verildi.
Yavuz’un sözleri
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye’deki borsacılık uygulamaları ile Ankara Ticaret Borsası’nın faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Yavuz, ATB olarak çağdaş borsacılığın tüm alt yapı yatırımları tamamladıklarını belirterek “ gelişmiş ülkelerdeki borsacılık uygulamalarını yakında katip ediyoruz. Borsa olarak, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla çağdaş borsacılık yolunda önemli bir mesafe kat ettik. Bugün elektronik Ürün senedi ve Elektronik sözleme borsacılığı yapabilecek fiziksel ve elektronik sistemlere sahibiz ” dedi.
ATB’nin, Türkiye’de birçok üründe fiyat belirlenmesinde referans borsa olduğuna dikkat çeken Yavuz, ATB’nin tesisleri hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz, Türkiye’nin Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri’ne yönelik geniş bir pazar payının olduğuna dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:
Ortadoğu’da barışın gelmesiyle birlikte Türk ve İtalyan gıda firmaları kuracakları ortaklıklarla üçüncü ülkelerde yatırım yapabilir, önemli bir ihracat potansiyeli oluşturabilir. Mevcut işbirliğimize rağmen ticari rakamlarımız yetersiz ve  potansiyelimizin  altındadır.
Konuşmasında daha sonra, Türkiye ile İtalya arasında ekonomik ve ticari işbirliğine değinen Yavuz “ En fazla ihracat yaptığımız ülkelerin başında gelen İtalya’ya yönelik olarak karayolu ile gerçekleştirilen taşımalarda, geçiş belgesi kotalarının yetersizliğinden kaynaklanan önemli sorunlar yaşanmaktadır.
Örneğin, 2014 yılında Türk taşımacı firmalar tarafından İtalya’ya yönelik olarak 41.650 taşıma gerçekleştirilmişken bu taşımalar için İtalya’dan sadece 31.000 adet geçiş belgesi temin edilebilmiştir. Transit taşımalar için belirlenen 6.000 adetlik geçiş belgesi kotası da ihtiyacın son derece altındadır. Başka bir ifade ile, ülkemizin taşıma ve ticaret maliyetleri İtalya’nın transit kotasının yetersizliği nedeniyle önemli ölçüde artmaktadır.”


Büyükelçi Mattiolo’nın konuşması
İtalya’nın Ankara Büyükeçisi Mattiolo’da ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye ile İtalya’nın başta tarım ürünleri olmak üzere birçok alanda işbirliği yapabileceğine dikkat çekti. Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde tarım faslının önemli olduğunu belirtenMattiolo, EXPO Fuarı’nda bir Türk Günü düzenleneceğine işaret ederek Türk firmalarından geniş bir katılım beklediklerini söyledi. Transit taşımacılık konusunda yaşan sıkıntıları bildiğini ve çözüm için elinden gelen çabayı göstereceğini belirten Büyükelçi Mattiolo, sorunun tarafların, karşılıklı anlayış ve çabasıyla çözülebileceğini ifade ederek “Türkiye’nin tüm ihtiyacını bir kerede karşılamak mümkün olmayabilir ama, zaman içinde bu sorunların aşılabileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 15.07.2015 / Okunma Sayısı : 2,965
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr