Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası işbirliğine imza attı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası arasında karşılıklı işbirliğini öngören mutabakat anlaşması imzalandı. TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı İhsan Uğur Delikanlı’nın imza attığı anlaşma ile kurumlar arasındaki ilişkinin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi amaçlanıyor.
Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Başkanı İhsan Uğur Delikanlı ve beraberindeki heyet karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak ve mutabakat anlaşması imzalamak üzere TOBB’u ziyaret etti. TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz’un başkanlık ettiği görüşmede, kurumlar arası işbirliği fırsatları değerlendirildi. Özellikle Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nın tanıtımına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine katkıda bulunularak,  değişik illerde farkındalık yaratma konusunun önemi üzerinde duruldu.
İlişkileri geliştirme çabaları
TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, kurumlar arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımının önemini vurgularken aynı zamanda ikili bazda ve çok taraflı platformlarda somut işbirliği alanları belirlenmesinin faydalı olacağını ifade etti. Yavuz,  imzalanan Mutabakat Anlaşması ile de kurumlar arasındaki varolan ilişkinin geliştirilmesi ve derinleşmesini umut ettiğini de vurguladı.
Karadeniz’deki potansiyelin yeterince kullanılamadığından söz eden Yavuz, lisanslı depoculuk alanındaki çalışmalara atıfta bulunarak “Biz Karadeniz’de üretimi artırıp bölgeyi bir tahıl ve hububat ambarı haline getirebiliriz. Niye bu modeli geliştirip dünyaya satış yapmayalım?” diye konuştu.
Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nın faaliyetleri hakkında Türk firmalarının yeterince bilgi sahibi olmadığını belirten Faik Yavuz, “Bu nedenle öncelikle bize düşen Türkiye’de Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’nın daha iyi tanıtılmasını ve daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamaktadır. Bu çerçevede öncelikle İstanbul’da ve Ankara’da TOBB’un ev sahipliğinde geniş katılımlı toplantılar düzenleyebiliriz” dedi.
TOBB ile işbirliği arayışı
İhsan Uğur Delikanlı ise, bölgenin finansal büyüme ve gelişimine katkıda bulunmak adına TOBB ile  işbirliği içerisinde çalışma konusunda oldukça istekli olduklarını belirtti. İmzalanan Mutabakat Anlaşması ile işbirliğinin güçlendirilmesi ve farklı projelerde birlikte çalışılmasını umut ettiklerini ifade etti.
Yavuz ve Delikanlı, Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) faaliyetlerine de değinerek özellikle KOBİ’lerin finansmana ulaşması açısından ortak çalışmalar yapabilecekleri üzerinde durdular.
TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası’ndan Başkan İhsan Uğur Delikanlı, Genel Sekreter Serafeim Tsokas, Basın Danışmanı Ersen Ekren ve Dış ilişkiler Sorumlusu Haroula Christodoulou’nun katıldığı toplantının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası arasında Mutabakat Anlaşması imzalandı.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 21.07.2015 / Okunma Sayısı : 4,012
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr