Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Heyeti Bakan Arzu’yu ziyaret etti

Ankara Ticaret Borsası (ATB) heyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu’yu ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz Başkanlığında, Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ziyarete, ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Sayman Üye Sedat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Coşgun, Şemsettin Aktuğlu ve Murat Başar ile Genel Sekreter Eyüp Ş. Ömeroğlu iştirak etti. 
 
Arzu’nun sözleri
Kabulde bir konuşma yapan Bakan Kutbettin Arzu, borsaları sektör paydaşları olarak gördüklerini belirterek, sektör temsilcileriyle yakın işbirliği içinde çalıştıklarını, yaptıkları her çalışmada sektör temsilcilerinin görüş ve önerilerini aldıklarını belirtti. 
Türkiye'nin 2002 yılından bu yana tarımsal alanda önemli gelişmeler kaydettiğini dile getiren Bakan Arzu, "Bu dönemde ülkemizin tarımsal hasılası 23 milyar dolardan 61 milyar dolara yükseldi. Türkiye bugün 78 milyonun üzerinde nüfusunun, 40 milyona yaklaşan turistin ve 2 milyonun üzerinde mültecinin gıda ihtiyacını karşılıyor, üstüne de 18 milyar dolarlık tarım ve gıda maddesi ihracatı gerçekleştiriyor. Bu sizler sayesinde gerçekleşti" şeklinde konuştu.
 
Gemalmaz’ın konuşması
Ziyarette kısa bir konuşma yapan ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz, Bakan Arzu ile aynı camia içinden geldiklerini belirterek, “Sayın Bakanla, TOBB çatısı altında birçok çalışmada birlikte bulunduk. Sayın Bakanı, siyasete atıldığı günlerde ise tüm çalışmalarda hemen yanı başımızda bulduk” dedi. 
 
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’da yaptığı değerlendirmede, ATB’nin Türkiye’de tüm alt yapısını tamamlayan ilk ve tek borsa olduğunu belirterek, ATB’nin çağdaş borsacılık yolunda bu sezon bir ilki de gerçekleştirerek Elektronik Ürün Senedi düzenlemeye başladığını  açıkladı.
Yavuz, ATB’nin ve üyelerinin Ahiboz’da gerçekleştirdiği yatırmalarıyla oluşturduğu hububat terminalinde aynı anda 250 bin ton hububat depolayabildiğini ve satış salonuyla da üretici ve tüccarı bir araya getirdiğini belirtti. 
 
Ziyarette, ATB Yönetim Kurulu üyeleri de kendi sektörlerinin karşılaştıkları sorunlar hakkında Bakan Arzu’ya ve ziyarete iştirak eden Bakanlık Bürokratlarına bilgi verdiler.    


RESİMLER

Yayın Tarihi : 02.10.2015 / Okunma Sayısı : 2,832
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr