Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Dünya ticareti B20 Zirvesi’nde ele alındı

B20 Türkiye ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasıyla açılan B20 Zirvesi’nin devamında düzenlenen ve Muhtar Kent’in moderatör olduğu genel oturumda dünya ticaretinin ve ekonomisinin sorunları ve beklentileri ele alındı​

Coca Cola Company Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Muhtar Kent'in moderatörlüğünü üstlendiği oturumda konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve B20 Ticaret Çalışma Grubu Eş Başkanı Güler Sabancı, Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'yla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nı imzalayan ülke sayısının AB ülkeleriyle 51'e çıktığını belirten Sabancı, anlaşmanın etkili olabilmesi için Dünya Ticaret Örgütü ülkelerinin yarısına ihtiyaçları bulunduğunu bildirdi.


Sabancı, "Amaç 107 ülkenin anlaşmayı imzalaması. Bir yıl içerisinde 51 ülke imzaladı, bu hızla devam ederse 2016 yılının ilk yarısında 107 hedefine ulaşmak mümkün" diye konuştu.


İspanyol BBVA Bankası Başkanı Francisco Gonzalez de daha fazla ekonomik büyüme olabilmesi için finans konusunda tavsiyelerde bulundu. 2015 yılının büyüme açısından 2009'dan sonra en zayıf yıl olduğunu belirten Gonzalez, gelişmiş ülkelerdeki büyümenin gelişmekte olan ekonomilerdeki büyümeyi dengeleyemediğini vurguladı.


Finansman sağlayabilmek için somut ve uygulanabilir çözümler yaratmak, finansal düzenlemelerde birtakım iyileşmeler sağlamak gerektiğini ifade eden Gonzalez, KOBİ'lerin de desteklenmesi gerektiğini anlattı.


- Hint Bharti Enterprises Grup Başkanı

 

Hindistan'ın Bharti Enterprises Grup Üst Yöneticisi ve Milletlerarası Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sunil Bharti Mittal, girişimci gözünden baktığında dünyanın çok zor bir dönemden geçtiğini, emtia fiyatlarında ciddi bir erozyon olduğunu belirtti.


Özellikle petrole bağlı ülkelerin düşük petrol fiyatlarından muzdarip olduğunu aktaran Mittal, petrol fiyatlarının düşmesinin bu ülkelerin büyüme düzeyini geriye götürdüğünü ve para birimlerinin ciddi değer kaybettiğini ifade etti.


Avrupa'da, Brezilya'da da sorunlar bulunduğunu, Çin'de büyümenin yavaşladığını anlatan Mittal, Hindistan'ın ise halen bir umut adası olmaya devam ettiğini, çünkü ülkedeki 1,2 milyar insanın ürün ve hizmet tükettiğini bildirdi.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 14.11.2015 / Okunma Sayısı : 2,411
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr