Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATB Başkanı Yavuz beraberlerindeki heyet ile İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) 125. Yılı dolayısıyla düzenlenen "İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni"ne katıldı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO) 125. Yılı dolayısıyla düzenlenen "İnegöl'ün Yıldızları Ödül Töreni"nde yaptığı konuşmada Türk özel sektörü olarak rakipleri ile aynı şartlarda yarışmak istediklerini söyledi.​

Hisarcıklıoğlu birliğe bağlı 365 oda ve borsa olduğunu hatırlattı. Birlik başkanı seçildiği 2002'de beş yıldızlı oda olmadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Bugün Allah'a çok şükür 212 oldu. Hedefimiz, 365'e getirmek" dedi.

Ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Allah bize petrol ve doğalgaz vermemiş. İyi ki de vermemiş ama bize başka bir şey vermiş. Bunu da son 35 yılda keşfettik. Allah bize müthiş bir girişimci ruhu vermiş. Türk girişimcileri, ülkeyi 35 yılda İtalya ile Çin'in arasındaki sanayi devi bir ülke haline getirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Hisarcıklıoğlu, devletten sadece rakiplerinin ürettiği, alıp sattığı, şartların sağlanmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

 -Soğuk savaştan sonra kutuplaşma

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise, "(Asgari ücret bin 300 lira oldu, kıyamet koptu) gibi yansıtılması, aslında işverenler için son derece sıkıntılı, izahı zor bir durum. Bu durumun getirdiği 'rekabet edememe sorunuyla ilgili ön açıcı bir şey yapın' talebi, çok haklı, doğru bir taleptir" dedi.

Çelik, ilk kez soğuk savaştan sonra aşırı kutuplaşmayla karşı karşıya kalındığını söyledi. Bütün güçlerin Körfez Bölgesi ve Ortadoğu'da konuşlandığını ve eli tetikte beklediğini ifade eden Çelik, "Herkes orada ama herkes de kurtarmak için orada. Nasıl bir anlayışsa; gelen, bölgeye iyilik olsun diye geliyor. Çok enteresandır 'Beni davet ettiler diye geldim' diyor Rusya. Davet edilmiş, gelmiş. Koalisyon güçler de 'Biz orada olumsuz unsurları yok etmek için parlamentodan karar çıkardık geldik' diyor. Her gelen, her geçen vuruyor ve milyonlarca insan evinden, yurdundan oluyor ve bu insanların yollara düştüğü denizlerde 'atık' muamelesi gördüğü acı ve vahim tablonun arkasından huzur bekleniyor. Fevri değil, aklı selim davranışlar sergilemesi bekleniyor böyle hengame, ateş çemberi içinde bırakılan insanlardan" diye konuştu.

Yeni bir anayasa, AB süreci, çalışma hayatıyla ilgili hızlı adımların atılmaya da devam edeceğini anlatan Çelik, sosyal devlet olmanın gereklerini bir bütünlük içinde değerlendirmek gerektiğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından Çelik, "Kurumlar Vergisinde Yüksek Performans" kategorisinde ödüle layık görülen Çilek Mobilya Sanayi ve Pazarlama AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, Küçükçalık Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ adına Genel Müdür Abidin Karacalı, Fine Food Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Göztepe, Serra Sünger ve Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir ile Sülekler Orman Ürünleri Ticaret ve Sanayi AŞ adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Sülek'e ödüllerini verdi.

Törende, "Ticari Kazançlarından Dolayı Gelir Vergisinde Yüksek Performans", "İhracatta Yüksek Performans" ve "50. Yılını Dolduranlar" kategorilerindeki ödüller de sahiplerini buldu.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 07.01.2016 / Okunma Sayısı : 2,661
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr