Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, Türkçe Konuşan Girişimcileri kabul etti

Evinize, Türkiye’ye hoş geldiniz.

2005 yılında başlayan ve 17 Program çerçevesinde Türkiye’yi ziyaret eden 45 girişimci ATB’de düzenlenen toplantıya katıldı, ATB’nin Et Borsasında incelemelerde bulundu…

Ankara- 05.03.2014/ Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ülkemizde bulunan 45 girişimci Ankara Ticaret Borsası’ nı (ATB)  ziyaret etti. 23 ülke ve 2 özerk bölgede çeşitli alanlarda yatırımları bulunan girişimcileri kabul eden ATB Başkanı Faik Yavuz “ Türkçe Konuşan Girişimciler Programı ile ticari ilişkilerimizi geliştirmeyi ve kültürel bağlarımızı güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Yavuz’un sözleri
Aynı dili konuşan girişimcilerin, çok daha başarılı olacaklarına dikkat çeken ATB Başkanı Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Öncelikle hepinize, Evinize Türkiye’ye hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. 2005 yılında başlatılan program çerçevesinde 17 programı gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 24 farklı ülkeden ve 5 özerk bölgeden aynı dili konuşan, toplam 600 işadamı ve işkadınını ülkemizde ağırladık. Çok başarılı sonuçlar da aldık. 

Program ile sizlerle, bulunduğunuz ülkelerde ticaret yapma kapasitesini güçlendirmeyi ve Türkiye ile işbirliği yapma olanaklarını artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla, ülkimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla çeşitli toplantılar gerçekleştirecek, fabrikaları gezecek, fuarları takip edecek, tarihi ve kültürel mekanlarımızda incelemelerde bulunacaksınız.”

İşadamları olarak dünyanın dört bir tarafından iş yaptıklarına dikkat çeken Yavuz “ iş yapmak için gittiğimiz ülkelerde dilimizi bilen, daha rahat anlaşabileceğimiz insanlara ihtiyaç duyuyoruz” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:
“Bildiğim kadarıyla birçoğunuz ülkemizde eğitim aldınız ve Türkiye’yi yakından tanıyorsunuz. Ancak şunu bilmenizi isterim ki, Türkiye her geçen yıl biraz daha gelişti ve büyüdü. Bugün geldiğiniz Türkiye dünden çok farklıdır. Bunu gezi kapsamında ziyaret edeceğiniz illerimizde de göreceksiniz. Görüyorum ki,heyetinizin büyük bir kısmınız genç girişimcilerden oluşuyor bu da bizi çok  memnun eden bir diğer özellik. Bu genç girişimci ruhu ile ülkelerinizde çok büyük işler başaracağınıza inanıyoruz”

ATB’de düzenlen toplantı sonrasında heyette bulunan girişimciler, ülkelerini sembolize eden hediyelerini sundular. Heyet üyeleri, daha sonra ATB Et Borsası’nda incelemelerde bulunarak, buradaki yetkililerden bilgi aldılar.  

17. Program Ülkelerinde başta ticaret olmak üzere, inşaat, gıda ve gıda makinaları, mobilya, inşaat ve tesisat malzemeleri, otomotiv yan sanayi, temizlik ürünleri, turizm, yatırım projeleri ve danışmanlık hizmetlerinde faaliyet gösteren girişimciler, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Makedonya, MoldovaÖzbekistan, Romanya, Rusya (Tataristan), Sırbistan (Sancak), Tacikistan, Türkmenistan ve Yunanistan’dan geldiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğiyle hazırlanan program çerçevesinde ülkemizi ziyaret eden “Türkçe Konuşan Girişimciler” in 17. Dönem programına 45 girişimci katılıyor. Program kapsamında bugüne kadar 600 girişimci Türkiye’yi ziyaret etti. Program kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa, Mersin’de incelemelerde bulunacak olan heyet üyeleri 13 Mart’ta ülkemizde ayrılacak.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 05.03.2014 / Okunma Sayısı : 2,836
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr