Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Faik Yavuz, Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü törenine katıldı

 TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi  ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Anayasa Mahkemesinin 54. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.​

Yüksek Mahkeme binasındaki törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Başbakan Yardımcıları Lütfi Elvan ve Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Arslan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay ve Danıştay üyeleri, yargı mensupları ve davetliler katıldı.
 
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan burada yaptığı konuşmada, hukuk devletinin tam olarak tesisi için yargının kurumsal bağımsızlığı ve tarafsızlığının tek başına yeterli olmadığına işaret ederek, "Bunun yanında yargı yetkisini kullanan hakimin de bizatihi erdemli olması gerekir. Bağımsız ve tarafsız yargının olmadığı yerde hukuk devleti de yoktur. Hiç kuşkusuz hukuk devleti, jüristokrasi yani 'hakimler devleti' anlamına da gelmemektedir" dedi.
 
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkan Vekili Işıl Karakaş ise, Türkiye ile ilgili AİHM önündeki başvuruların azalmasındaki en önemli etkenin, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı tanınması olduğunu, böylece AİHM'deki Türkiye aleyhine yapılan başvuru sayısının gerilediğini söyledi.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 25.04.2016 / Okunma Sayısı : 2,500
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr