Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Heyeti Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu,  Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti. ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’un Başkanlığında gerçekleştirilen ziyarette, tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisine katkıları ve son ekonomik gelişmeler görüşüldü.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, ziyarette yaptığı konuşmada,  ATB’nin faaliyetlerini anlatarak, yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz, ticaret borsalarının ekonomi içinde çok önemli fonksiyonları yerine getirdiği belirterek, “ ATB olarak tüm alt yapı çalışmalarımızı tamamlayarak ülkemiz ekonomisinin hizmetine sunduk. Gelişmiş ülkelerde nasıl borsacılık yapılıyorsa ATB olarak biz de aynı hizmetleri daha fazlasıyla verebiliyoruz” dedi. 
 
Lisanslı depoculukla ilgili Bakan Elitaş’la karşılıklı görüş alış-verişinde bulunan ATB Başkanı Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Lisanslı depoculukta karşılaştığımız bazı sorunları aşmaya çalışıyoruz. Bu açıdan Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanımızın verdiği müjdeli haber ile TMO ile olan sorunları aşma noktasına geldik. TMO depolarının Lidaş tarafından kullanılmaya başlamasıyla önemli bir mesafe aşılmış olacaktır. Geçtiğimiz yıl Elektronik Ürün Senedi uygulamasını başlattık. Çok faydalı oldu. Bu üretim sezonunda çok daha iyi olacağına inanıyoruz.”
 
 
Lisanslı depoculuk sisteminin üreticilere büyük yarar sağladığını işaret eden Bakan Elitaş, üreticilere bu konuda verilen desteklerle Lisanslı depoculuğun gelişeceğine inandığını belirtti. 
 
Et ithalatı konusunda da önemli bir sürece girildiğini belirten Bakan Elitaş, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bu konuda tam bir uyum içinde çalışıyoruz” dedi. Bakan Elitaş, ithalat yapılacak ülke sayısının artırılmasının daha makul ve daha iyi şartlarda hayvan ithalatına katkı sağlayacağına işaret eden Bakan Elitaş “pazarın genişletilmesi ülkemiz açısından önemlidir” şeklinde konuştu.
 
ATB Başkanı Yavuz’da yaptığı değerlendirmede, hayvancılığın hammadde sıkıntısı çektiğini belirterek “ithalatta et ırklarının tercih edilmelidir. Sadece et olarak ithalat yerine canlı hayvan ithalatı, birçok sektöre de katkı sağlaması açısından önemlidir” dedi. ATB başkanı Yavuz, ESK’nın piyasada regülatör olarak, piyasa düzenleyicisi olarak yer almasının gerektiğine dikkat çekti.

Kimler Katıldı?
Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’a yapılan ziyarete, ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz,  ATB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Bakiler, ATB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sedat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Şemsettin Aktuğlu, Kemal Coşgun, Celal Yıldırım,  Murat Başar, ATB Meclis Üyesi Muammer Yılmaz ile ATB Genel Sekreteri Eyüp Ş. Ömeroğlu katıldı.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 05.05.2016 / Okunma Sayısı : 2,547
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr