Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Türkçe Konuşan Gişimciler ATB’yi ziyaret etti

TOBB Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ülkemize gelen 45 katılımcının ATB’yi ziyaretinde işbirliği konusunda önemli adımlar atıldı…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Türkçe Konuşan Girişimciler Programı kapsamında ülkemizi ziyaret eden 21 ülke ve  özerk bölgeden gelen 45 katılımcı Ankara Ticaret Borsası’nı (ATB) ziyaret etti.
 
Ankara Ticaret Borsası Et Borsası tesislerini gezen ve Genel Sekreter Eyüp Ş. Ömeroğlu’ndan tesislerin işleyişi ile bilgi alan ziyaretçilerin, burada ülkemizdeki tarım ve hayvancılık konusundaki soruları da cevaplandırıldı.

ATB  tarafından verilen akşam yemeğine katılan Türkçe Konuşan Girişimciler heyeti, burada ATB meclis üyeleriyle ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğinin geliştirilmesi konusunda görüş alış-verişinde bulundular. Heyet üyeleri daha sonra ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri sundular.

Ziyaretçi sayısı 700’ü aştı

2005 yılından buyana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığının işbirliğinde gerçekleştirilen Türkçe Konuşan Girişimciler Programına komşu ülkelerde, Orta Asya'da ve Balkanlarda yaşayan,  Türkçe konuşan girişimciler ile ülkemizin bağlarını güçlendirmek hedefleniyor. Program kapsamında bugüne kadar komşu ve akraba topluluklardan ülkemizi ziyaret eden iş adamı ve iş kadını sayısı 700’ü aştı.

Ziyaret kapsamında 4 ilde inceleme yapacaklar

Ankara, Kocaeli ve İstanbul’u kapsayan program kapsamında ülkemize gelen işadamlarının geldikleri ülkeler şöyle:
Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan,Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan-Sancak, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna ve Yunanistan.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 11.05.2016 / Okunma Sayısı : 2,415
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr