Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Meclis Üyeleri EXPO 2016’yı ziyaret etti

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Meclis üyeleri, Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz başkanlığında, 23 Nisan’da, Antalya’da  açılışı yapılan EXPO 2016’yı ziyaret etti. “Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” ana temasıyla kapılarını ziyaretçilere açan EXPO 2016 Antalya ziyareti kapsamında Antalya  Ticaret Borsası’nı da ziyaret eden ATB heyeti, burada EXPO 2016 hakkında bilgi aldılar.


İlk ziyaret Antalya Ticaret Borsası’na


Antalya Ticaret Borsası'nın daveti üzerine EXPO 2016 Antalya'ya katılmak üzere Antalya'ya gelen Ankara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol Gemalmaz, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemal Coşgun, Şemsettin Aktuğlu ve Murat Başar, Meclis Üyeleri Adem Uyanık ve Celal Demirer ile Genel Sekreter Eyüp Ş. Ömeroğlu’ndan oluşan ATB heyeti, ilk olarak Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri Halil Bülbül ile Süleyman Ersan'ın da hazır bulunduğu bulunduğu ziyarette, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Türkiye'nin ilk EXPO'su, EXPO 2016 için Antalya'ya geldiklerini söyledi. Ankara Ticaret Borsası'nın çalışmaları hakkında bilgi veren ATB Başkanı Yavuz,  Antalya Ticaret Borsası'nın Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX başta olmak üzere projelerini yakından takip ettiklerini söyledi.


YÖREX daveti


Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır da yaptığı kısa değerlendirme konuşmasında, EXPO'ya katılımları nedeniyle Ankara Ticaret Borsası yönetimine ve meclisine teşekkür etti. Antalya'nın turizm ve tarımının başkenti olduğunu belirten Çandır, tarımın ve ticaretin gelişimi için çalıştıklarını kaydetti. Çandır, Ankara Ticaret Borsası'nı bu yıl 7'ncisi Ekim ayında yapılacak YÖREX'e davet etti.


ATB Heyeti, ziyaretin anısına  Başkan Ali Çandır'a cam şekerlik hediye ederken, Çandır, konuk heyete Antalya'nın yöresel ürünü reçel takdim etti.


EXPO Fuar Alanına ziyaret


ATB heyetinin EXPO 2016 Fuar alanına düzenlediği ziyarette ise, Fuarda temsil edilen ülkelerin sergi merkezleri ziyaret edildi. Bahçeleriyle dünya çapında haklı bir üne sahip olan ülkelere yapılan ziyaretlerde, ATB Heyetine bahçe kültürü hakkında bilgi verildi. Çok sayıda ziyaretçinin aynı anda, fuarı değişik köşelerinde etkinlikleri izleyebildikleri EXPO 2016 bahçe düzenlemeleriyle büyük ilgi görüyor.
Fuar’a ilişkin görüşlerini değerlendiren ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz “çok kısa süre içinde böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirenleri kutluyoruz” dediler.
Türkiye’nin uluslararası arenada böyle büyük projelerle yer alması gerektiğine işaret eden her iki başkan, söylerini şöyle tamamladılar:
“Her köşesinin çok iyi değerlendirildiği böylesine büyük bir alanda bu kadar büyük bir proje ile dünya gündeminde yer almak ülkemiz adına gurur verici. Dileğimiz, bu fuarın bir ilk olması ve çok daha büyük organizasyonlara önderlik etmesidir. EXPO 2016 Antalya’nın, ülkemiz turizmi açısından da önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyoruz. Katılımcı ülkelere bakıldığında her kıtadan ülkelerin burada temsil ediliyor olması, Türkiye’nin uluslararası fuarcılıkta  adını üst sıralara taşıyacaktır. Dileğimiz tüm vatandaşlarımızın zaman ayırarak fuarı görmeleridir.”


Su ve ses gösterisi


Fuar alanında serginin sembolü olan şakayık çiçeği ile birlikte anılan büyük havuzda düzenlenen ses ve su gösterisi büyük beğeni gördü. Dakikalarca süren gösteri, fuar alanında bulunan ziyaretçiler tarafında merakla izlendi.
EXPO 2016 Antalya kimler katıldı.


ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ile ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’un başkanlığında düzenlenen EXPO 2016 ziyaretine ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Coşgun, Şemsettin Aktuğlu, Murat Başar ve Celal Yıldırım, ATB Meclis Başkan Yardımcısı Hayri Gülten, Meclis Üyeleri,  Abdülhüda Kılıç, Necati Alakuşu, Bilal Lök, Muammer Yılmaz, Fetullah Şevgin, Adem Uyanık, Yahya şahin, Celal Demirer, Hasan Ersan, Özcan Adanır, Sezai Demircan, Ertuğrul Özer, Lütfi Morkoç, Cevat Şenbaba ve ATB Genel sekreteri Eyüp Ş. Ömeroğlu iştirak etti.


Sayılarla EXPO 2016 ANTALYA


- Türkiye, ilk kez, 23 Nisan-30 Ekim 2016 tarihleri arasında Antalya’da “Çiçek ve Çocuk” temasıyla bir Uluslararası Botanik Sergisine ev sahipliği yapıyor. “Gelecek nesiller için yeşil bir dünya” hedefiyle düzenlenen EXPO 2016 Antalya’nın alt temaları “tarih”, “biyoçeşitlilik”, “sürdürülebilirlik” ve “yeşil şehir” olarak belirlendi.


- Serginin sembolü, şakayık çiçeği; maskotları ise Yörük kıyafetli “Ece” ve “Efe” isimli iki çocuktur.


- “EXPO 2016 Antalya” 112 hektarlık bir alanda gerçekleştiriliyor. Expo alanında, ülke bahçelerinin yanısıra; Antalya’nın önemli simgelerinden olan tarihi Hadrianus Kapısı’nı sembolize eden Expo Kulesi, Türkiye’nin ilk Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Kongre Merkezi, Amfi Tiyatro, çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan etkinliklerin düzenlendiği Çocuk Adası, çocuklar için Bilim ve Teknoloji Merkezi, aileler ve çocuklar için Kır Alanı, Expo Gölü, EXPO 2016 Antalya’nın sembol çiçeği şakayık şeklinde teras, Expo Tepesi, Expo Ormanı, Kültür ve Sanat Sokağı ile mimari kültürümüzün  yansıtıldığı yiyecek-içecek mekanları yer alıyor.
Katılımcı ülkelere ait bahçeler, Sergi sonrasında da ziyaretçilere açık tutuluyor.  Expo ziyaretçileri bu bahçeleri geziyor ve ilgililerden bilgi alıyorlar.


- “EXPO 2016 Antalya” ya, Sudan, Güney Kore, Pakistan, Gürcistan, Türkmenistan, Kenya, Yemen, Nepal, Moritanya, Sierra Leone, Tanzanya, Çin, Japonya, Gine, Senegal, Nijer, Filistin, Bangladeş, Kosova, Katar, Madagaskar, Hollanda, Burundi, Eritre, Komorlar Birliği, Zimbabve, Azerbaycan, Moldova, Benin, İngiltere, Gana, Macaristan, İtalya, Somali, Sri Lanka, Tayland, Hindistan, Myanmar, Kazakistan, Meksika, Uganda, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Etiyopya, Bosna Hersek, Ukrayna, Güney Afrika Cumhuriyeti, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Almanya, Sırbistan, Bulgaristan" katılıyor.


- Expo 2016 Antalya’yı 6 aylık bir dönemde toplam 8 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu rakamın içinde 5 milyon yabancının Expo Antalya’yı keşfedeceği ve bunun da 2 milyonunun sadece Expo Antalya’yı ziyaret etmek için bölgeye geleceği düşünülüyor.. Ayrıca 3 milyon yerli ziyaretçinin de Expo’yu ziyaret edeceği ve bunun da beş yüz bininin sadece Expo’nun çekimine kapılarak bölgeye geleceği hesaplanıyor.


Expo 2016 Antalya ‘da  6 aylık süreçte en az 20.000 sosyal/kültürel aktivite gerçekleştirilecek. Bu aktiviteler içinde çok sayıda önemli uluslararası Organizasyon’un yapılması planlanıyor.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 13.05.2016 / Okunma Sayısı : 2,940
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr