Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
LİSANSLI DEPOCULUK KONULU PROJEMİZİN SÖZLEŞME TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Ar-Ge Destek Programı 11. Proje çağrısı kapsamında, Borsamız, Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Tarım Ekonomisi Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü işbirliğince hazırlanan ve 06-08 Haziran 2016 tarihinde toplanan Ar-Ge Değerlendirme Kurulu’nda kabul edilen “Buğday ve Arpa Ticaretinde Lisanslı Depoculuk Sisteminin Yapısal ve Ekonomik Analizi ve Depolarda Kapasite Optimizasyonu” projenin sözleşme töreni 14 Temmuz 2016 tarihinde Saat 14.00’da Ulusal Gıda Referans Laboratuvarı Müdürlüğünde gerçekleştirilmiştir.


Projenin amaçları;

 

  • İnceleme alanındaki lisanslı depoların yapısal ve ekonomik yapısını ortaya koymak,
  • Lisanslı depoların hizmet verdiği alanda yetiştirilen aynı çeşit ve standarttaki buğday ve arpanın miktarının depoları doldurabilme potansiyelini belirlemek,
  • İnceleme alanında lisanslı depoculuk sisteminin işleyişini ve etkinliğini ortaya koymak,
  • Buğday ve arpa ticaretinde lisanslı depoculuğun mudilere sağlayacağı yararları hesaplamak,
  • Mudilerin buğday ve arpa ticaretinde lisanslı depoculuğun sağlayacağı yararlar ile ilgili farkındalık düzeyini saptamaktır.


Bu proje lisanslı depolar kurulduktan sonra işleyiş esnasında karşılaşılan yapısal ve ekonomik problemlere ve problemlerin aktörler açısından değerlendirilmesine yönelik, tüm ülke düzeyinde ve sahada yapılacak olan ilk araştırma özelliğini taşımaktadır.

 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 14.07.2016 / Okunma Sayısı : 2,410
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr