Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
TMO, Ahiboz Lidaş Depolarında bulunan buğdayların satışına başlıyor

Sayın Üyelerimizin Dikkatine,

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO),  2016 Hububat sezonu buğday alımları ile Ahiboz Lidaş Depolarında stokladığı farklı kalitede ve kodlardaki buğdayların satış seansları başlatılacaktır. 
 
Ahiboz Lisanslı Depoda bulunan buğdayların karşılığı olan Elektronik Ürün Senetleri, 21.509.680 kg.’dır.  Ankara Ticaret Borsası Elektronik Ürün Senedi platformu aracılığı ile her hafta Çarşamba ve Perşembe günleri; 10:00 – 14:00 saatleri arasında buğdayların satış işlemleri gerçekleştirilecektir.  
 
Borsamız tarafından düzenli olarak gerçekleştirilecek seanslara üyelerimizin uzaktan katılabilmeleri için, ‘Elektronik Ürün Senedi platformuna’ üye olmaları gerekmektedir. Ayrıca alım yapmak isteyen üyelerimizin işlemleri için yatırım hesaplarına ihtiyaçları bulunmaktadır.
 
Buğday alımı yapmak isteyen üyelerimizin Borsa Bilgi İşlem Müdürlüğü ile bağlantıya geçilmesi hususunu bilgilerinize arz ederiz.
 
 
Saygılarımızla,
 
 
 
 
Lisanslı Depo – Elektronik Ticaret Sistemi Hakkında özet bilgi 
 
Ankara Ticaret Borsası (ATB) tarafından kurulan Ankara Elektronik Platformu’nda,Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) seansları, farklı şehirlerde, borsa dışı ofislerde alım ve satım yapan kişilerce online seans aracılığı gerçekleştirilmektedir. 
 
Merkezi Kayıt Kuruluşundan (EKK) alınan stok bilgilerine göre başlatılan seanslarda, ATB Elektronik-Platformu üyesi firmaların verdiği, onay alan satım emirleri ile onay alan alım emirleri arasında alım-satım işlemleri gerçekleştirilmektedir. Seansın tamamlanması ile işlem dosyaları ilgili transferlerin tamamlanması için Takasbank’a gönderilmesi ile günlük seanslar tamamlanmaktadır.
 
Lisanslı depo işletmelerinde depolanan tarım ürünlerinin temsil eden ELÜS vasıtasıyla alım satımında her bir el değiştirme aşamasında EKK tarafından ELÜS alım satım belgesi düzenleneceğinden taraflar, bu işlem için ayrıca fatura veya diğer herhangi bir belge oluşturmayacaktır. 
 
Elektronik Ürün Senedi seansları düzenleyen ve bu konuda Merkezi Kayıt Kuruluşu, Takasbank ve üyelerimiz ile platformu yöneten ATB; Vergi Usul Kanununa göre zorunlu belge haline gelen ‘Alım Satım Belgesini’, Borsamız tescil işlemlerinde ve beyannamelerde ve fiyat ilanlarında yasal dayanak olarak 1 Temmuz 2015 itibariyle kullanmaktadır.  
 

Yayın Tarihi : 10.10.2016 / Okunma Sayısı : 2,613
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr