Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Faik Yavuz, Washington’da düzenlenen toplantıya katıldı

TOBB ve ABD Ticaret Odası tarafından Washington’da, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Apple, Ford, Dow, PhrMA, Cargill, Abbvie, Boston Scientific, Brambles, DHL, UPS gibi ABD’li şirket temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.​
Toplantı, ev sahipliği yapan Türk ve ABD iş çatı kuruluşları adına TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve ABD Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi ve Kıdemli Başkan Danışmanı Greg Lebedev’in açılış konuşmaları ile başladı.
 
Açılış konuşmaları sırasında TOBB-ABD Ticaret  ortaklığı ve birlikte gerçekleştirilen etkinliklere değinildi.  
 
Türkiye’de son dönemde yaşanan seçimler, hükümet değişiklikleri, DEAŞ ve PKK ile devam etmekte olan savaş, mülteci krizi ve 15 Temmuz darbe girişimine rağmen Türk ekonomisinin güçlü bir performans sergilediği vurgulandı.
 
Bakan Tüfenkci ise konuşmasında, Türkiye ekonomisinin son yıllarda pek çok şoka karşı dayanıklılığını ispatladığına dikkat çekerek, güçlü bankacılık sektörü ve mali disiplinin bu dayanıklılığın en önemli temellerinden olduğunu belirtti.
 
Tüfenkci, Türkiye-ABD ilişkilerinin ekonomi boyutunu geliştirme arzusunda olduklarını ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanmasının ve Türkiye’nin Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na dahil olmasının önemine vurgu yaptı.  
 
ABD Ulusal Güvenlik Bakanlığı ile yetkilendirişmiş yükümlü karşılıklı tanıma anlaşması, fikri mülkiyet haklarının korunması, gümrük hedefleme yöntemleri ve eğitim işbirliği alanlarındaki fikir birliğini aktaran Bakan Tüfenkci, terörizme karşı gümrük idareleri ile özel sektör arasındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedefleyen ve ABD tarafında Terörizme Karşı Gümrük Ticaret Ortaklığı, Türkiye’de ise Yetkilendirişmiş Yükümlü olarak adlandırılan programların karşılıklı tanınması anlaşmasına özel önem verdiklerini söyledi.
 
Konuşmalar sonrasında soru-cevap kısmına geçildi ve Amerikalı şirketler, soru ve yorumlarını Türk katılımcılarla paylaştılar.
 
Bakan Tüfenkci, ABD ziyaretleri kapsamında TOBB’un Washington ofisini de ziyaret etti ve burada TOBB’un ABD’deki faaliyetleri hakkında bilgi aldı.     



RESİMLER

Yayın Tarihi : 18.10.2016 / Okunma Sayısı : 2,295
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr