Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenme Programı ATB’de Tanıtıldı

  Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı, Ankara Ticaret Borsası’nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Ankara Ticaret Borsası (ATB) adına kısa bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şemsettin Aktuğlu, “tarım ve hayvancılık ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Bugün burada tanıtımı yapılacak programla, neler yapabileceğimizi, nasıl yapacağımızı ilgili ve yetkililerden öğreneceğiz. Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz da yaptığı konuşmada Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı 11. Etabını başlattıklarını belirterek, Ankara’nın tarım ve hayvancılıkta büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Programın, asıl amacının Kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak üzere gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımlarının desteklenmesi olduğuna dikkat çeken Korkmaz, bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı.
 
Proje neleri kapsıyor ?
Kırsal Kalkınma ve Değerlendirme Şube Müdürü Mehmet Dehşet ise uygulamaya konulan 11. Etap hakkında açıklamalarda bulundu.
KKD Şube Müdürü Mehmet Dehşet, Tebliğ kapsamında, Ankara başta olmak üzere 42 ilde uygulamaya konulan yatırım alanları ve hibeye esas projelere verilen desteklemeleri şöyle açıkladı:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasına ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla Kırsal   Kalkınma    Yatırımlarının   Desteklenmesi  Programı   Kapsamında   Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların  Desteklenmesi Hakkında 26 Ekim 2014 tarihinde bir tebliğ yayınlamıştır.
Tebliğ çerçevesinde kolektif, Limitet ve anonim şirket şeklinde kurulmuş şirketler veya bunların oluşturduğu ortaklıklar ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri yatırım için müracaat edebilmektedir.
Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilirken, yüzde 50’sinin öz kaynaklardan karşılanması gerekmektedir. Hibeye esas proje tutarı alt limiti en az 30 bin lira olarak belirlenmiştir. Proje bütçesi KDV hariç olarak hazırlanmaktadır.
Ankara’da yatırım konuları ve hibe oranları şöyledir:
- Yaş sebze ve meyve tasnif, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi ve depolanması yatırımları için 1.500.000 Türk Lirası,
- Hayvansal ürün işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi için 2.000.000 Türk Lirası,
- Tohum işleme, paketleme ve depolama 2.000.000 Türk Lirası
- Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlara 2.000.000 Türk Lirası,
- Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.500.000 Türk Lirası,
- Çelik silo yapımına yönelik yeni yatırımlara 1.500.000 Türk Lirası,
- Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımlarına 2.00.000 Türk Lirası
- Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitim yatırımları için 500.000 Türk Lirası hibe yardımı yapılacaktır.”

Yapılan açıklamalardan sonra toplantıya katılan ATB üyeleri kendi sektörleriyle ilgili verilen hibeler ve bu hibelerden nasıl yararlanacakları konusunda Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık yetkililerinden ilave bilgi aldılar.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 04.11.2016 / Okunma Sayısı : 2,297
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr