Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Faik Yavuz YOİKK toplantısına katıldı

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısı Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’un da katılımıyla gerçekleştirildi.​
Başbakanlık Merkez Binada gerçekleştirilen toplantıya, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de katıldı.
 
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli burada yaptığı konuşmada, "Faizsiz finans ürünlerine ilişkin kurumlar ve katma değer vergi istisnasının kapsamına her türlü varlık ve hakları dahil ettik. Gayrimenkul sertifikası modeliyle faizsiz finans araçlarını geliştirdik ve yaygınlaştırdık. Amacımız, bu ürünleri diğer menkul kıymetlerle aynı seviyeye getirmektir." dedi.
 
Canikli, açılış konuşmasında, YOİKK çalışmalarını, 2007'den itibaren takvime bağlayarak gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Bugüne kadar 10 farklı eylem planı kapsamında, yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik 734 farklı konunun, kamu ve özel sektör temsilcisi uzmanlar tarafından istişare edildiğini anımsatan Canikli, geçen 15 yıllık dönemde 23 YOİKK ve 64 Yönlendirme Komitesi Toplantısı yapıldığını söyledi.
 
Canikli, ağustosta kesinleşen yasal düzenlemeyle, yatırımcılar açısından işlemlerin kolaylaştırılmasını, sürelerin kısaltılmasını ve maliyetlerin azaltılmasını hedeflediklerini belirterek, söz konusu yasal düzenlemeyle aralarında İcra İflas Kanunu, Gelir Vergisi Kanunu, Vergi Usul Kanunu, Türk Ticaret Kanunu'nun da yer aldığı 20'ye yakın yasada önemli düzenleme gerçekleştirildiğini anımsattı. Canikli, "Pek çok işlemde damga vergisi ve harç kaldırıldı, kapsamları da sınırlandırıldı. Böylece iş ve yatırım ortamındaki vergi yükü, önemli ölçüde hafifletildi." dedi.
 
Vergi ve prim borçları ile ilgili son derece başarılı yapılandırma gerçekleştirildiğinin altını çizen Canikli, ticari hayatta güven ve şeffaflığı daha da güçlendirmek için karekodlu çek uygulamasının başlatıldığını, karşılıksız çeke yaptırımların etkinleştirildiğini kaydetti. Şirketlerin kuruluş ve tasfiye işlemlerinin kolaylaştırıldığını dile getiren Canikli, gereksiz bürokratik formalitelerin ayıklandığını vurguladı.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 30.12.2016 / Okunma Sayısı : 2,202
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr