Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB’de Hijyen Eğitim Seminerlerinin ilk oturumu yapıldı

Ülkemizde başta gıda üretim ve iş yerleri olmak üzere, birçok işyerlerinde çalışanların belirli zamanlarda yaptırmak zorunda olduğu portöre esas sağlık muayeneleri,  1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 126’ncı maddesinde yapılan değişiklik ile yürürlükten kaldırılmıştır.
 
Yürürlükten kaldırılan söz konusu uygulamanın yerine, başta gıda sektörü olmak üzere gıda ile münasebete dayalı sektörlerde çalışanların hijyen eğitimi almaları zorunlu kılınmıştır. Konuyla ilgili 05.07.2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de “Hijyen Eğitimi Yönetmeliği” yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Söz konusu Yönetmelikte; “İşyerlerinde, “hijyen eğitimi aldıklarını gösterir belgeye sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur” denilmektedir. Bu nedenle, Ankara Ticaret Borsası tarafından hijyen eğitimi konusunda çalışmalar yapılmıştır. İlgili taraflarla görüşme yapılarak hijyen eğitim semineri planlanmıştır. 15 Haziran 2014 Pazar günü ATB Et Borsası konferans salonunda iki ayrı oturum halinde gerçekleştirilen eğitim seminerine katılım geniş oldu. 

Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi Uzman eğitmeni Burcu Temeltaş tarafından verilen seminerde, hijyen konusundaki mevzuat ve hijyen konusunda yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.
Katılımcılara eğitim sertifikasının verildiği etkinlik 22 Haziran 2014 Pazar günü ATB Et Borsasında ikinci oturumu ile devam edecektir.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 15.06.2014 / Okunma Sayısı : 3,314
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr