Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara VDB'nin vergi yapılandırması taksitlerini hatırlatma eğitimi ATB’de yapıldı

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, Ankara Ticaret Borsası (ATB) üyelerini vergi yapılandırması konusunda bilgilendirme eğitimi düzenledi. ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz’ın açış konuşmasıyla başlayan bilgilendirme eğitimi, 6736 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda yapılan yeni düzenlemeler anlatıldı.  Toplantıya, Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ve Ankara vergi Dairesi yetkilileri ile ATB üyeleri katıldı.
 
Gemalmaz’ın sözleri
ATB Meclis başkanı Erol Gemalmaz bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada “ bu yeni önemli fırsatın çok iyi değerlendirmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi. Gemalmaz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bilindiği gibi; 6736 sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun hükümlerinden yaralanmak isteyen vatandaşlarımıza yapılandırılan tutarların peşin veya taksitler halinde ödeme imkanı verilmişti.
Bu kapsamdan, çok sayıda vatandaşımız yararlanmış ve devletimize karşı olan yükümlüklerini yerine getirmeye başlamışlardır. 30 Kasım 2016 tarihinde sona eren bu imkandan bazı vatandaşlarımız ödemelerini yapamamaları nedeniyle yararlanma haklarını kaybetmiş, ancak kanuna eklenen geçici bir madde ile kendilerine bir şans daha tanınmıştır. 
Tüm bu çabalara karşın, ekonomik konjonktürde yaşanan daralma nedeniyle, içinde bulunduğumuz yılın Ocak ayından, Mayıs ayına ertelenen taksit ödemelerinin hatırlatılması amacıyla, Ankara Vergi Dairesi Başkanlığınca bir seri toplantı tertip edilmiş bulunmaktadır.
Yapılandırmada belirlenen taksitlerini ödeyemeyen mükellefler için 1. ve 2. Taksitleri birlikte ödemeleri halinde, tekrar yapılandırma kapsamına dahil olabilmelerini mümkün hale gelecektir. 
Yapılandırmadan yararlanan, ancak çeşitli nedenlerle, vecibelerini yerine getiremeyen ATB Üyelerinin, önlerine çıkan bu önemli fırsatı değerlendireceklerine inanıyorum.” 
 
Karayılan’ın sözleri
Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan da toplantıda yaptığı konuşmada 27 Ocak 2017 tarihinde sağlanan bu yeni imkanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 
6736 sayılı kanun ile getirilen yapılandırmayla getirilen taksitlendirmenin birinci ve ikinci taksitinin dört ay süreyle ertelendiğini hatırlatan Karayılan ertelemenin 31 Mayıs günü sona ereceğine dikkat çekti. 
 
6736 sayılı Kanun ile 6 ana başlıkta yeniden yapılandırma getirildiğini belirten Karayılan sözlerini şöyle sürdürdü:
“6736 sayılı Kanun geniş kapsamlı bir düzenleme getirmiştir. Yasa ile birlikte 77 milyar liralık alacak yeniden yapılandırılmıştır. Bunun 66 milyar liralık kısmının vergi alacakları oluşturmuştur. 
Yasa ile birlikte vatandaşların kamuya olan borçlarının azaltılması, borçların taksitle ödenmesi, vergi ihtilaflarının sonlandırılması, devam eden vergi incelemeleri için kanundan yararlanma, geçmiş yıl beyannalarının artırılması yoluyla vergi incelemelerine muhatap olmama, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilmesi ve işletme kayıtlarının gerçek duruma uygun hale getirilmesi imkanı gibi yeniden yapılandırma yapılmış ve vatandaşlarımız arasında büyük bir ilgi görmüştür. Bugünlerde Türkiye büyük Millet Meclisi’nde görüşülmekte olan vergi yapılandırılması ile 6736 sayılı yasanın bir ilgisi yoktur. Bu iki konu bir birine karıştırılmamalıdır.”
 
 
Toplantıya  kimler katıldı ?
ATB’de düzenlenen “6736 Sayılı Kanunun 1. ve 2. Taksitini Hatırlatma Toplantısı”na, Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ile birlikte Grup Müdürleri Gökhan Dede, Yüksel Duman ve Ersin Eroğlu  katıldı. Toplantıya ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Başar, Abdülhüda Kılıç, ATB Meclis Üyeleri ile ATB Üyelerimiz iştirak etti.  
 
Ankara Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan sunumun akabinde üyelerimizin sorularını cevaplandırdı.
 
 
 
SAYIN ÜYEMİZ BUGÜN YAPILAN TOPLANTININ AMAÇLARINI ŞÖYLE ÖZETLEYEBİLİRİZ,
 
 
1. Vergi yapılandırmanızın 2017 yılı Ocak ayından Mayıs ayına ertelenen 2.taksitini ödemeyi unutmayın, yapılandırmanız bozulmasın. Son gün 31 Mayıs 2017
 
2. Vergi yapılandırmasında birinci taksiti ödememiş olanlar için son şans! 1 ve 2. Taksiti birlikte ödeyin, yapılandırmanız bozulmasın. Son gün 31 Mayıs 2017
 
3. Yapılandırdığınız vergi borçlarınızı www.gib.gov.tr adresinden kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.
 
 
Bilgilerinize sunulur.
 
Saygılarımızla,
 
Ankara Ticaret Borsası
 
 


RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.05.2017 / Okunma Sayısı : 2,546
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr