Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Şahin Kaya açıkladı: Depoları Temmuz sonuna kadar teslim etmeyi hedefliyoruz !

Ankara/ 21 Haziran 2014-Ankara Ticaret Borsası’nın Ahiboz tesisleri içinde yer alan ve yapımı büyük bir hızla devam eden yatay depolarda kura çekilme aşamasına gelindi. Konu ile ilgili olarak dergimize açıklamalarda bulunan Ankara Hububat ve Bakliyat İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şahin Kaya, “depolarımızı Temmuz ayı sonuna kadar üyelerimize teslim etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 

Ankara Hububat ve Bakliyat İşyeri Yapı Kooperatifi’nin Ahiboz’da yapılan genel kurulundan sonra bir değerlendirme yapan Şahin Kaya “üyelerimizin bize karşı göstermiş olduğu güveni boşa çıkartmadık ve hedefimize emin adımlarla yürüyoruz” dedi. 

 
Genel Kuruldan sonra kooperatif üyeleriyle birlikte tesislerde incelemelerde bululan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Ahiboz’u Sayın Başkanımız Faik Yavuz’un da belirttiği gibi bir hububat terminali haline getirmek üzere, çıktığımız yolda çok mesafe kaydettik. Burada inşa ettiğimiz 86 yatay depoda takriben 240 bin ton hububat depolamayı amaçlıyoruz. Yıl içindeki sirkülasyonla bu rakam üçe-dörde katlanacaktır. Bu gelişmeler bölgemiz için çok olumludur. Tesislerimizin içinde ülkemizin önde gelen firmalarının da depoları bulunmaktadır. Burada sadece bir depolama amaçlanmamaktadır. Buradan gün geldiğinde ihracatta yapılacaktır. 
Ahiboz, sadece bölgemizin değil aynı zamanda ülkemizin de bir hububat terminali olacaktır. Bu konuda gerekli alt yapı düşünülerek önemli yatırımlar yapılmıştır. Biz kooperatif olarak 12 Temmuz’da yer tespiti için kura çekimlerini gerçekleştireceğiz. Hedefimiz, ay sonuna kadar da depoları hak sahiplerine teslim etmiş olacağız. Şu anda yol yapımı dışında projemiz planladığımız şekilde sürmektedir.”

Üyeler de yapılan işlerden memnun

Genel Kurul sonrası üyelerle birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunan Şahin, gelinen noktanın takdir edilecek boyutlarda olduğunu ifade etti. Üyelerimizin takdir sözlerini duymak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir” diyen Kaya, “ burada çok dar bir kadro ile çok büyük bir projeyi tamamlamak üzereyiz. Bugün ortaya çıkan bu eser, gece-gündüz yapılan bir çalışmanın sonucudur.  İçinde bulunduğumuz sezonda burada deposu olan tüm firmalarımız kadrolarıyla birlikte faaliyette bulunacaklardır. Ahiboz’da artık çağdaş anlamda, borsacılığın tüm unsurları bir arada çalışacaktır. Bu da tesislerimize gösterilen önemin bir işaretidir” şeklinde konuştu.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 23.06.2014 / Okunma Sayısı : 2,955
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr