Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ahiboz, Hububat ve Bakliyat Borsası'nda "2014 Hububat Sezonu" başladı

Sayın Üyemiz,
 
Ahiboz Hububat ve Bakliyat Borsa’sında 2014 yılı Hububat Alım sezonu açıldı. 

Ankara Ticaret Borsası tarafından üreticilere satışlarında kolaylık sağlamak amacıyla Gölbaşı Ahiboz tesisleri içinde yer alan “Hububat ve Bakliyat Borsamız”, 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü faaliyetine başladı.
 
Ahiboz yerleşkesinde bulunan tesislerimiz, 30.000 Ton kapasiteli çelik silo, elektronik satış salonu, ofisler, yetkili sınıflandırıcı ve akredite laboratuvarı, lisanslı depo, kantar, tır parkı ve sosyal üniteleri kapsamaktadır. Aynı alanda bulunan ve inşaatı devam etmekte olan, S.S. Ankara Hububat ve Bakliyat Toplu İş yeri Yapı Kooperatifi, Temmuz sonuna  doğru yatay depoların da hububat sezonunda kullanılacağını ifade etmektedirler.
 
Borsamız, "Hububat Baklagiller ve Yağlı Tohumlar" konusunda faaliyet gösteren Lisanslı Depo İşletmelerince çıkarılan Ürün Senetlerinin ve Alivre Sözleşmelerinin ticaretini yürütmek üzere Ulusal Düzeyde Yetkilidir ve TMO-TOBB Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketine kiralanan 30.000 Ton kapasiteli hububat depolarımıza LİDAŞ adına Lisanslı Depo Lisansı verilmiştir.
 
Yine ATB, 5300 Sayılı Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk sisteminin önemli bir ayağı olan "Yetkili Sınıflandırıcı Lisansı"na  ve Uluslararası akredite laboratuvar belgesine  sahiptir.
 
2014 Hububat sezonunda, fiziksel ürün senedi yerine elektronik ürün senedi ticaretini yönlendirecektir. Konu ile ilgili olarak sistem iyileştirmelerini ve üye eğitimlerini yapan Borsamız, Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile protokollerini imzalamıştır.
 
2014 Hububat sezonunda üreticinin ürününü Elektronik Satış Salonunda seanslar halinde değerlendirecek ve sistemde oluşan tüm Elektronik Ürün Senetlerinin Alım-Satımını da  ATB Elektronik platformunda ayrı bir seans ile sonuçlandıracaktır.

Yayın Tarihi : 07.07.2014 / Okunma Sayısı : 3,378
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr