Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’den ATB’ye veda ziyareti


Ankara Valiliği görevinden emekli olarak ayrılan Aalaaddin Yüksel, Ankara Ticaret Borsası’na (ATB) bir veda ziyareti yaptı. ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali Yüksel, Ankara Ticaret Borsası’na hizmeti süresince çalışmalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti.


Yüksel’in sözleri
Ankara Valiliği görevinden emekli olarak ayrılan Yüksel, ATB’ye gerçekleştirdiği ziyarette, görevi süresince yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ankara’nın çok özel bir konuma sahip olduğuna dikkat çeken Yüksel, “hizmet süremce, gerçekleştirdiğimiz tüm projelerde Ankara’nın iş adamlarından, kurum ve kuruluşlarından büyük destek gördüm. Bunların arasında Ankara Ticaret Borsası’nın da özel bir yeri var” dedi.


Ankara’nın bir tarım, ticaret ve sanayi kenti olduğunu dikkat çeken Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olmasının yanında, tarım, ticaret, sanayi, eğitim ve kültür kentidir. Ancak, Ankara’nın bir diğer önemli özelliği de turizm potansiyelidir. Ancak, bu potansiyel yeteri kadar değerlendirilemiyor. Oysa, ilk çağlardan gelen tarihi bir potansiyeli var. Görevim süresince bu konuda da çalışmalar yaptık. Çok önemli adımlar da attık. Sanıyorum benden sonra da bu çalışmalar devam edecektir.
Ancak, Ankara’da bazı yeniliklerin hayata geçirilmesi de gerekiyor. Bunun için, Ankara’nın Expo gibi büyük bir uluslar arası fuarı gerçekleştirmesi, uluslar arası büyük bir spor organizasyonu gerçekleştirmesi gerekiyor.  Nitekim, uzay teknolojisi ve alt yapısı konusunda attığımız adımlar çok kısa bir süre sonra hayata geçmiş olacak. Böyle projeler Ankara’yı daha ileriye sıçratacaktır.”


Borsaların gücü
Konuşmasında Ankara’nın önemli bir tarım potansiyeline sahip olduğunu da dikkat çeken Yüksel, “bugün Ankara’da tarımda kullanılabilir arazinin ancak yarısı değerlendirilmektedir” şeklinde konuştu. Ticaret Borsalarının çok güçlü bir ekonomik yapıya sahip olduklarını belirten Yüksel sözlerini şöyle tamamladı:
“ Ankara Ticaret Borsası’nın  gerçekleştirdiği projeleri yakından bilen ve izleyen bir vali olarak şunu rahatlıkla ifade etmeliyim ki, “Ticaret Borsalar bu güçlerini yeterince kullanamıyorlar. Oysa, ülke ekonomisine kattıkları bu ekonomik güç, vatandaşlarımız tarafından yeterince bilinmiyor. Borsalarımız yaptıklarını daha çok anlatmalı ve kamuyla bütünleşmelidir.”


Yavuz’un konuşması
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in ATB’ye gerçekleştirdiği veda ziyaretinde, kısa bir konuşma yapan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz da “sayın valimizin görev yaptığı sürece borsamızın çalışmalarına vermiş olduğu desteğe ve tüm yardımlarına şahsım ve camiam adına teşekkür ediyorum” dedi.


ATB’nin hedeflerini gerçekleştirmede çalışmalarında Ankara Valisi Yüksel’i her zaman, yanlarında yer aldığını belirten Yavuz sözlerini şöyle tamamladı:
“Ankara Ticaret Borsası Yönetimi olarak önümüze koyduğumuz tüm projeleri gerçekleştirirken, özellikle son valimiz Yüksel’i hep yanımızda bulduk. Kendisinin Ankara’mıza ve Borsamıza vermiş olduğu hizmetleri her zaman şükranla anacağız. Sayın Valimizin Ankara için işaret ettiği tüm tespitlere katılıyoruz. Hedeflerimizi belirlerken, bunları da dikkate alacağımızı bir kez daha belirtmek isterim.”


Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in ATB’ye gerçekleştirdiği ziyarete, ATB Meclis Başkanı Erol Gemalmaz ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’la birlikte Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Sayman Üye Sedat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyeleri, Kemal Coşgun, Şemsettin Aktuğlu, Murat Başar ile Celal Yıldırım iştirak etti. Ziyaret sonrasında Vali Yüksel’e anı olarak bir vazo sunuldu.
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 17.09.2014 / Okunma Sayısı : 3,374
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr