Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Hijyen Eğitimini tamamlayanlara kurs bitirme belgeleri verildi

 Hijyen Eğitimini tamamlayanlara kurs bitirme belgeleri verildi
Ankara Ticaret Borsası (ATB) tarafından düzenlenen hijyen Eğitimine katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan 101 kişiye kurs bitime belgeleri düzenlenen bir törenle verildi.  15 ve 22 Haziran tarihlerinde Et Borsası Eğitim Salonunda gerçekleştirilen kurslarda eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yapan ATB Başkanı Faik Yavuz,  “Hijyen konusuna önem vererek, böylesi bir eğitime katılan ve başarılı olan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.
Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bilindiği üzere 1930 yılında yürürlüğe giren 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanunu gereği ülkemizde insan sağlığını ilgilendiren yiyecek içecek maddelerinin üretim, dağıtım, satış ve sunum hizmetleri ile insan vücuduna temas ederek, insana hizmet eden meslek mensuplarının belli periyotlarla “portör muayenesi” dediğimiz bir muayene yaptırıp bunun belgesini işyerlerinde bulundurmaları zorunlu idi.
Bugün ise, devletin bu konudaki duyarlılığında bir değişiklik olmamakla beraber daha çağdaş ve makul bir yöntem getirilerek artık portör muayenesi yaptırmak zorunda olanların eğitilerek hijyenlerinin sağlanması öngörülmüştür.
Bu amaçla; 5 temmuz 2013 tarihli resmi gazetede “hijyen eğitimi yönetmeliği” yayımlanmıştır.
Yönetmeliğe göre; eğitimin kapsamı, milli eğitim bakanlığı, sağlık bakanlığı, gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı TOBB ve TESK temsilcilerinden oluşan bir komisyon tarafından belirlenmekte ve eğitim ,Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, denetim koordinasyon ve sorumluluğunda, bakanlığa bağlı eğitim kurumları veya yetki verilmiş özel eğitim kurumları aracılığı ile verilmektedir.
Yönetmeliğin geçici birinci maddesi gereği 5 temmuz 2014 tarihinden itibaren, kapsama giren işyerlerinde bu eğitimi almayanlar çalıştırılamayacaktır.
Yine bu eğitimi bir defa alanlar kapsamdaki işyerlerinde çalıştıkları sürece başka bir eğitim veya belgeye ihtiyaç duymayacaklardır. Yani portör muayenesinde olduğu gibi periyodik yenileme söz konusu değildir.
Ankara Ticaret Borsası olarak üyelerimize ve üyelerimizin çalışanlarına, yasal zorunluluk olan bu eğitimin verilmesi konusunda bir teşebbüste bulunduk. Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. Bu çerçevede tüm üyelerimize meslek komiteleri aracılığı ile duyur da bulunup talep topladık. Gelen talepleri milli eğitim müdürlüğü ile tasnif ederek eğitim program ve takvimini oluşturduk.
15 ve 22 haziran 2014 tarihlerinde et borsası eğitim salonunda eğitimleri tamamladık.
Eğitime iştirak edenler yükümlülüklerini yerine getirenler belgeleri almaya hak kazandılar. Bu gün sizlere, yönetmelik kapsamındaki işlerde çalıştığınız sürece kullanacağınız belgeleri teslim ediyoruz
Bu vesile ile zaten kutsal bir iş olan insana hizmeti, yaparken mesleğin gerektirdiği dikkat ve özeni de göstermenin bir ifadesi olan eğitim gereğini,yerine getirdiğinizden dolayı sizleri kutluyoruz”
Yalçındağ’ın sözleri
Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da yaptığı konuşmada, eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “özellikle gıda ve gıda ürünlerine yönelik alanda çalışan tüm kişilerin hijyen konusunda eğitim almaları çok önem taşımaktadır. Bizde bu konudaki eğitim çalışmalarını yürekten destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Sertifika  alanlar
Hijyen sertifikası almaya hak kazananlar için ATB’de düzenlenen törene ATB Yönetim Kurulu Üyeleri Şemsettin Aktuğlu ile Murat Başar da iştirak etti. ATB düzenlenen törenle sertifikalarını alan kişiler şöyle:
Ahmet Çaldağ, Ahmet Ilıcan, Ahmet Kalaycıoğlu, Ali Güler, Ali Rıza Alp, Ali Urlu, Arif Coşgun, Atilla Yılmaz, Bekir Kara, Burak Dadalı, Can Aşkın Orkunoğlu, Can Börekci, Caner Akbulak, Cenan Çalışkan, Didem Erten, Duran Yavuz, Ercan Keten, Erdal Bozkurt, Erdoğan Altun, Ergün İnanlı, Fazlı Yalçındağ, Ferdi Kızılçam, Ferhat İbiş, Fetine Kalender, Fikret Alakuşu, Fuat Baykaloğlu, Güven Beşkaya, Habip Altunay, Hacı Arslan Kellegöz, Hakan Özer, Hayrettin Tunç, Hüseyin Kaya, Hüseyin Parlak, Hüseyin Yaylalı, Hüseyin Yılmaz, İbrahim Alakuşu, İbrahim Gökçe, İbrahim Tosun, İhsan Irmak, İsa Pamuk, İsa Ülger, Kadir Dadalı, Kadir Erdem Karakaş, Kamil Irmak, Levent Fazlı Elmas, Lütfi Altunay, Mehmet Irmak, Mesud Çorak, Metin Yeşilay, Muharrem Kiraz, Murat İşeri, Musa Karaaslan, Mustafa Eser, Mümin Kösen, Necati Alakuşu, Necip Uçar, Nevzat Alakuşu, Orhan Daşdelen, Özcan Çolakoğlu, Resul Deveci, Rıza Gürler, Rüstem Karani Apaydın, Sadık Acer, Saim Bektaş, Samed Dönmez, Samet Ceylan, Serap Ayan, Şerif Fırat, Taner Yıldırım, Tuncay Coşkun Orkunoğlu, Tuncer Orkunoğlu, Turan Doğan, Ümit Özkan, Veysel Altınay, Volkan Ali Gürler, Yakup Deveci, Yalçın Nargüner, Yasin Başer, Yılmaz Demirkaya, Yılmaz Güney, Yılmaz Yakışır ve Yunus Tosun
 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 24.09.2014 / Okunma Sayısı : 4,053
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr