Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Yavuz: Ahiboz’u 500 bin tonluk bir hububat depolama merkezi haline getirebiliriz..



Ankara Ticaret Borsası’nın (ATB) Ahiboz  Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar Lisanlı Depoculuk Tesisleri içinde yer alan yatay depoların da Lisans Depoya dönüştürülmesi amacıyla çalışmalar başlatıldı. Depoların yapımı gerçekleştiren Ankara Hububat Bakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi üyelerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda, bölgenin bir hububat terminali haline gelmesi için sürdürülen çalışmaların, yatay depoların lisanslı depo statüsüne kavuşmasıyla hız kazanacağı belirtildi.

Toplantının açış konuşmasını yapan ATB Başkanı Faik Yavuz, tarım ürünlerinin stratejik önem taşıdığına dikkat çekti. Yavuz, “bugün ülkeler arasında yaşanan krizlerin ardında gıda maddelerine duyulan ihtiyaç yatmaktadır” dedi. Türkiye’nin bu açıdan zengin kaynaklara sahip olduğuna işaret eden Yavuz “kaliteli ve ucuz üretmeliyiz. Bunun yanı sıra ürettiklerimizi depolayacak gerekli altyapı tesislerini kurmalıyız” şeklinde konuştu.

Dünya’da lisanslı deponun büyük önem kazandığını belirten Yavuz, “bugün ABD’de federal bazda 863, eyalet bazında ise 6937 lisanslı depolama tesisine sahiptir. Hindistan’ da ise 9 bine yakın tesis vardır. Bu ülkeler 50 yıl, 80 yıl öncesinde depoculuğa başlamış, biz yolun başındayız” diyerek, Ahiboz’un bölgede çok önemli bir konuma sahip olduğunu söyledi.

ATB Başkanı Yavuz, Lisanslı depoculuk sistemine sağlanan vergi avantajının da önemli olduğuna dikkat çekerek,  “Ahiboz,  yapılacak yatırımlarla,  500 bin tonluk bir depolama alanına sahip, Türkiye’nin en büyük merkezi haline getirebiliriz” dedi. Yatay depoların lisanslı depo haline dönüştürülmesinde birçok avantaja sahip olduğunu belirten Yavuz, “ yasanın yerine getirilmesini isteği alt yapıların önemli bir kısmı şu anda zaten mevcut. İstenilen değişiklikler, çok kısa süre içinde yerine getirilebilir ve bir anda 160 tonluk yeni bir kapasite daha yaratılmış olur” şeklinde konuştu.

Ankara Hububat Bakliyat Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Şahin Kaya ile Yönetim Kurulu Üyeleri Galip Yeşilbaş, İbrahim Öztürk, Mehmet Ekinci ve Erol Ceylan daha sonra lisanslı depoculuk için mevcut tesislerde yapılması gereken ilave yatırımlar konusunda bilgi verdiler.

Yapılan konuşmaların ardından, söz alan üyeler lisanslı depoculuğun önemine vakıf olduklarını ifade ederek, “ önemli olan, bölge ekonomisine, dolayısıyla yurt ekonomisine gereken desteğin verilmesidir” şeklinde görüşlerine açıkladılar.

 

Sunum Dosyasıni indirmek için tıklayınız.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 17.11.2014 / Okunma Sayısı : 3,175
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr