Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
Ankara Ticaret Borsası, Akreditasyon Denetiminden 'A' Seviyesi Puan aldı.

Ankara Ticaret Borsası (ATB), 3 Aralık 2014 tarihinde, TOBB tarafından yürütülen Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında  geçirdiği dış denetimden A Seviyesi “Mükemmel” puanı aldı.    

Bilindiği gibi, TOBB’ a bağlı Oda ve Borsalar akreditasyon sistemiyle 3 yılda bir bağımsız denetçi tarafından denetleniyor. Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından gerçekleştirilen denetim sonucu bağımsız denetçi kuruluşu tarafından ATB, A seviyesi “mükemmel” puanla derecelendirildi.
ATB’de gerçekleştirilen denetime Türk Loydu Vakfı denetçisi İlker Gür ve TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri Volkan Tufan katıldı.

Denetim standartları

İki ana kapsamda 14 farklı standart element üzerinden gerçekleştirilen denetimde; Temel Yeterlilikler kapsamında Yönetim ve Oda/Borsa Mevzuatı, Mali Yönetim,  İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Planlaması ve Yönetimi,  Haberleşme ve Yayınlar, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı, Üye İlişkileri ve Kalite Yönetimi gibi kriterlere bakılıyor.

Temel Hizmetler kapsamında yapılan denetlemede ise İletişim Ağı, Politika ve Temsil, Bilgi, Danışmanlık ve Destek,  İş Geliştirme ve Eğitim, Uluslararası Ticaret, Satış Salonları ve Laboratuvarlar gibi kriterlere denetlemeye tabi tutuldu.

A Seviyesi “Mükemmel” puan

Akredite Borsa  ve 5 yıldızlı hizmet anlayışı ile hizmetlerine devam edecek  olan ATB’de yapılan denetlemeler sonucu , A seviyesi “mükemmel” puanı ile değerlendirildi.

Bilindiği gibi, Oda/Borsa  Akreditasyonu sisteminde üç puanlama grubu yer alıyor. Buna göre;
 A Seviyesi: 60-65 Puan (mükemmel)
 B Seviyesi: 50-59 Puan (tam)
 C Seviyesi: 37-49 Puan (gelişmeye açık)



RESİMLER

Yayın Tarihi : 05.12.2014 / Okunma Sayısı : 3,308
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr