Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
1.Toptancı Hal Konseyi gerçekleştirildi

1.Toptancı Hal Konseyi, T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız başkanlığında ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Hal Kayıt Sistemi Tanıtım Filmi gösterimi ile başlayan açılış törenine TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi ve ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz katıldı.​

1.Toptancı Hal Konseyi'nin, açılışında konuşan Altunyaldız, üretilen her 4 sebze ya da meyvenin tüketiciye ulaştırılamadan zayi olduğunu dile getirdi. Kamuoyunda Hal Kanunu olarak bilinen 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un çıkarılmasında verdikleri destekten dolayı tüm sektör temsilcilerine teşekkür eden Altunyaldız, bu kanunun ortaya koyduğu perspektifle, geleceğin kurgulandığını söyledi. Altunyaldız, hal kayıt sistemiyle kayıt dışı 20 milyar liranın kayıt altına alınmasını hedeflediklerini kaydetti.

Tüm gün süren Hal Konseyi’nin öğleden sonraki oturumunda, “5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun” ile Hal Kayıt Sistemi hakkında bilgilendirme yapıldı.

TOBB Başkan Yardımcısı Mete; “Tüketici bilinci artırılmalı”

Doğal üyelerin katılımı ile gerçekleştirilen öğleden sonraki oturumunda söz alan TOBB Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Halim Mete de, sebze ve meyve ticaretinde fiyat oluşumunu olumsuz etkileyen faktörler ile ilgili konulara değinerek, pazarlama süreci, üretim süreci, konjonktürel faktörler ve mevzuattan kaynaklı sorunlar hakkında görüş bildirdi.

Toplantıda ayrıca, sebze ve meyve ticaretinde kayıt dışılığın azaltılmasına ilişkin alınabilecek önlemler hakkında konuşan Halim METE, denetimde etkinliğin sağlanmasına, kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine, tüketici bilincinin artırılmasına ve mevzuattaki eksikliklerin tespitine yönelik ifadelerde bulundu.



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.12.2014 / Okunma Sayısı : 2,931
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr