Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Başkanı Yavuz, TRT Haber’de yayınlanan Özel Gündem’in konuğu oldu

Ankara–12 Ocak 2015-ATB Başkanı Faik Yavuz, TRT Haber’in Sabah Kuşağında yayınlanan Özel Gündem’e konuk olarak ATB Et Borsası’nın çalışmalarını anlattı. Özel Gündem7in sunucusu Mustafa Alcan’ın sorularını cevaplandıran ATB Başkanı Yavuz, ATB Et Borsası’nın faaliyete geçmesiyle birlikte Ankara’nın et ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladıklarını söyledi.

ATB Et Borsası’nda günde ortalama 100-110 ton etin işlem gördüğünü belirten Yavuz, açıklamalarında şu görüşlere yer verdi:


“EBK Ankara Kombinası arazisinin özelleştirme sonucu satılmasından sonra pazarın dağılmaması için ilk etapta 1997 yılında Gazi Mahallesindeki TZDK Ankara Bölge Müdürlü tesisleri içerisinde kiralanan tesislerde Et Borsası faaliyete geçirilmiştir. Ancak, buranın ihtiyaca cevap vermemesi ve tesisleri Et depolamaya ve satışına uygun olmaması nedeniyle yeni tesis kurmak üzere çalışmalara başlanmıştır. ATB Et Borsası, 2012 yılının Ağustos ayında hizmete girmiştir. Ankara’nın günlük et tüketiminin 300 ton civarındadır. ATB Et Borsası’nda günde ortalama 100-110 ton civarında et işlem görmektedir. Ankara Ticaret Borsası olarak biz, günde ortalama150 ton eti tescil edilerek kayıt altına alıyoruz. Bu açıdan bakıldığında hem ATB’nin hem de Et Borsamızın önemi daha iyi anlaşılacaktır.

 

Ankara Ticaret Borsası’nda toptan et ticareti yapan tüccarlar hizmet almaktadır. Bunun yanı sıra günlük üretimlerinde et kullanan kasaplar ve lokantacılar, market zincirleri gibi esnaflarda yararlanmaktadır.

Ankara’ya, Küçükbaş et;Ankara ve ilçeleri Şereflikoçhisar, Bala, Polatlı, Haymana, Ayaş, Ankara dışından ise Gaziantep, Diyarbakır, Kayseri, Konya, Balıkesir, Kırşehir, Samsun illerinden 

Büyükbaş et ise; Ankara ve ilçeleri Kazan, Çubuk, Sincan ve Akyurt, Polatlı Ankara dışından ise Tokat, Amasya, Kayseri, Kırşehir,  Samsun, Adana, Mersin, Aydın, Afyon gibi illerimizde gelmektedir.

Buradaki hijyen koşullarına sonuna kadar uyulmaktadır. Soğuk zincirin bozulmaması için azami gayret gösterilmektedir. Burada faaliyet gösteren esnaf ve tüccarlarımız da buna uymak konusunda titiz davranmaktadır. Bu nedenle, Ankaralılara şunu güvenle söyleyebiliriz. ATB Et Borsası’ndan çıkan etler sağlıklı ve güvenilirdir.”



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.01.2015 / Okunma Sayısı : 3,817
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr