Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB’de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni yapıldı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ( KOSGEB) Siteler Hizmet Merkezi ile Ankara Ticaret Borsası arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında 10’u bayan olmak üzere 30 girişimci adaylarına eğitim verildi.  
21 Ocak ve 2 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 24 saati atölye çalışması olmak üzere 70 saatlik bir eğitimi kapsadı.
 
Ankara Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan girişimciler, sertifikalarını ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ve Ankara İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cengizhan Yorulmaz’ın elinde aldılar. 
 
Yavuz’un sözleri
 
Sertifika töreninde bir konuşma yapan ATB Başkanı Yavuz, “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin ilk olarak Ankara’da yapıldığını belirterek, “burada genç girişimcilerin başarılı olmaları büyük önem taşıyor. Bu uygulama da başarılı olunduğu takdirde, yapılan çalışmalar tüm illerimizde gerçekleştirilecek” dedi.
 
Yavuz, süt ve süt ürünleri konusunda Ankara’nın ilk kez böylesine bir çaba içine girdiğine dikkat çekerek “genç girişimcilerimiz, süt ve süt ürünleri konusunda,  yeni bir  adım atmaktadırlar. Ankara’da üretilen süt bundan böyle şehrimizde işlenecek, böylece zaman ve hijyen açısından oluşan riskler ortadan kalkmış olacaktır” şeklinde konuştu.
 
ATB’de düzenlenen sertifika törenine ATB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Başar ve Celal Yıldırım ile Genel Sekreter Eyüp Ş. Ömeroğlu katıldı. 
 
Destek oranları nasıl uygulanacak ?
 
Yrd. Doç.Dr. Yunus Bahadır Güler tarafından verilen eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanan girişimciler. Eğitim süresince belirtilen şartları, kurmuş oldukları işletmelerde uygulamaları halinde geri ödemesiz üst limiti 3 bin liraya kadar işletme kuruluş desteği, kuruluş döneminde  geri ödemesiz 15 bin lira üst limitli makine, teçhizat, ofis, donanım ve yazılım desteği, ile 12 bin lira işletme gideri desteği, 70 bin liraya kadar üst limiti olan geri ödemeli sabit yatırım desteğinden  yararlanabilecekler. 
Destekler, 1 v 2. Bölgelerde yüzde 60, diğer bölgelerde ise yüzde 70 seviyesinde yapılacak.  Destekler, kadın girişimciler ile engelli girişimcilere 1. ve 2. bölgelerde yüzde 70, diğer bölgelerde ise yüzde 80 oranında uygulanacak. 
 
Sertifika alan girişimciler
 
ATB’de düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin başarıyla tamamlayan; Neslihan Yüksel, Mehmet Yüksel, Erhan Yüksel, Kerim Öpöz, Erol Aydın, Yavuz Ekinci, Selen Ekinci, İsmail Şahin, Sertan Süleyman Yıldız, Alper Çağlayan, Müge Çağlayan, Semih Yorulmaz, Fahri Burak Özcan, H. Koray Göçer, Şenay Sürgüveç, Hakan Ezer, Samet Özcan, Sinan Yorulmaz, Nurhan Baldaş, Ceren Deniz Kuvanlık, Emine Erbaş, Suat Halıcı, Selen Recel, Harun Sürgüveç, Zübeyde Sürgüveç, Sebahat Göçer, Murat Sağlam, Efehan Yorulmaz, Ziyafettin Ermiş sertifika almaya hak kazandılar.


RESİMLER

Yayın Tarihi : 18.02.2015 / Okunma Sayısı : 4,220
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr