Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB heyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’i ziyaret etti

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Meclis Başkanı  Erol Gemalmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz, Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Aktuğlu ve Genel Sekreter Eyüp Ş. Ömeroğlu’ndan oluşan bir heyet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’i ziyaret etti.
 
Ziyarette, ATB’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler hakkında Bakan Bilgin’e, bilgi veren ATB Başkanı Faik Yavuz, Ahiboz’u bölgenin hububat terminali haline getireceklerini  söyledi. ATB’nin 30 bin tonluk silolarına ilaveten, ATB Üyeleri tarafından yapımı gerçekleştirilen 86 yatay deponun faaliyete geçtiğini belirten Yavuz, “bölgeyi bir hububat terminali haline getirmek için ilave yatırımlar planlıyoruz. Şu anda 250 bin tonluk bir işlem kapasitesine ulaşmış durumdayız. Bu kapasiteyi,  çok daha büyük miktarlara ulaştırmak azmindeyiz. Ancak, en büyük sıkıntıyı ulaşımda yaşıyoruz” şeklinde konuştu. 
 
Yavuz sözlerini şöyle tamamladı:
 “ Bölge çok önemli bir hububat üretim merkezi durumundadır. Ahiboz’dan başlayacak ve Mersin Limanına kadar ulaşacak bir demiryolu sisteminin kurulması başta hububat  ithalat ve ihracatı olmak üzere, bölgemiz sanayicilerine  önemli bir katkı sağlayacaktır.” 


RESİMLER

Yayın Tarihi : 09.04.2015 / Okunma Sayısı : 2,879
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr