Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
ATB Meclis Üyeleri Çanakkale’yi ziyaret etti…

Aynı Ruh, Aynı Heyecan/ 1915-2015

Ankara Ticaret Borsası’nın (ATB) Çanakkale Zaferinin 100. yılı münasebetiyle  Çanakkale’ye düzenlediği inceleme gezi 8-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.  
“Aynı Ruh, Aynı Heyecan” kapsamında gerçekleştirilen ziyarette Çanakkale Ticaret Borsası’nda ortak bir toplantı gerçekleştirildi.  

Ortak toplantıda bir konuşma yapan ATB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz “Çanakkale’yi anlamak için Çanakkale savaşlarına bakmak yeterlidir. Bu savaş öylesine değerlere sahiptir ki bugün günümüzde maalesef bu değerleri bulamıyoruz.. Anadolu’nun evlatları ülkeleri için savaşırken hem insanlığı hem de erdemi öğretmişlerdir. Bugün bile tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir kahramanlık destanının yazıldığı savaşın bile bir onuru olduğunu göstermişlerdir” dedi.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya Üzen yaptığı açış konuşmasında,  “2015 hem Çanakkale hem de ülkemiz için çok özel bir yıl. Destansı bir zafer olan Çanakkale zaferimizin 100. Yılında istedik ki tüm borsalarımızla Çanakkale’de buluşalım. Borsa olarak da bizler ülkemizdeki kardeş borsalarımızı ilimize 2015 yılında davet ettik. Müşterek gündemli toplantılarını Çanakkale’de yapmalarını istedik. Tüm dünyaya barış mesajlarının verildiği Çanakkale’mizde bizleri ziyaret etmeniz çok anlamlı ve önemlidir.
Ankara Ticaret Borsası’ ndaki dostlarımızı Çanakkale’de ve Borsamızda ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz.. Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı olan 2015 yılında kurumlar arasındaki bu işbirliğimizin çok daha anlamlı ve değerli olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.  

Üzen’in konuşması

Çanakkale Ticaret Borsa’sı  Başkanı Kaya Üzen konuşmasında,  Ankara Ticaret Borsası’nı ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, Borsa faaliyetleri, projeleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Başkan Üzen konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Bizler Çanakkale Ticaret Borsası olarak üyelerimizin sektörlerinde gelişmelerini sağlamak için uygun ortamlar hazırlamak ve bölgemizin ekonomisini geliştirmek amacıyla ülkemizde ve dünyada Çanakkale’mizin ve üyelerimizin en iyi şekilde tanıtımını yapmayı misyon edindik. İlimiz sahip olduğu değerler açısından marka kent olma özelliği taşımaktadır. Bizler bu düşünceler doğrultusunda İlimize özgü ürünlerin markalaşmalarına büyük önem vermekteyiz. Üyelerimizin ürünlerinin markalaşması için büyük – küçük onlarca eğitim, bilgilendirme toplantıları düzenledik. Ayrıca ürünleri dış pazarlarda tanıtmak, ihracat hacmini artırmak, yabancı firmalar ile ilişkilerini ve işbirliklerini güçlendirmek ve küresel ekonomide hak ettikleri yeri almalarını sağlamak adına ulusal ve uluslararası fuarlarda yer aldık ve almaya da devam ediyoruz.” dedi.




Yavuz’un konuşması

Ankara Ticaret  Borsası Yönetim Kurulu  Başkanı Faik Yavuz  ortak meclis toplantısında yaptığı konuşmada,Çanakkale Savaşı’nın önemini anlatarak ,  “Çanakkale’yi anlamak için Çanakkale savaşlarına bakmak yeterlidir. Bu savaş öylesine değerlere sahiptir ki bugün günümüzde maalesef bu değerleri bulamıyoruz.. Anadolu’nun evlatları ülkeleri için savaşırken hem insanlığı hem de erdemi öğretmişlerdir. Bugün bile tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir kahramanlık destanının yazıldığı savaşın bile bir onuru olduğunu göstermişlerdir” dedi.

Ekonomik Savaşı da kazanmalıyız

Konuşmasının ikinci kısmında Türkiye’nin geçirmiş olduğu ekonomik süreçle ilgili bilgiler veren ATB Başkanı Yavuz “ şimdi ekonomik savaşı  da kazanmalıyız” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Türkiye 1980 zamanında ekonomik hayatta çok önemli bir ilerleme gerçekleştirdi. sanayileşti. Bakın bugün Çin’den İtalya’ya kadar olan bu bant içinde Türkiye’nin göstermiş olduğu bu sanayileşmeyi hiçbir ülke yapmadı. Avrupa’da satılan her 3 TV’den biri Türk Malıdır. Avrupa’da satılan her 4 beyaz eşyadan biri Türk Malıdır. ABD’den sonra 12 farklı otomotiv markasının üretim ve ihracatını yapan tek ülke Türkiye’dir. Türkiye Bu süreç içinde yatırımlar içinde cazip hale gelmiştir. Ülkemize 2002 yılına kadar gelen toplam yabancı yatırım 15 Milyar dolarken Sadece 2004-2014 yılları arası gelen yabancı yatırım 140 milyar doları aşmıştır. Bütün bunlar son 12 yıl içinde özel sektör eliyle başarılmıştır”

80’lerden sonra tarım ihmal edildi

Ekonomide bir süreden beri bir durgunluk yaşandığına dikkat çeken Yavuz, özellikle tarımın 80’lerden sonra ihmal edildiğini, son hükümet döneminde ise verilen tüm desteklerin yıllar süren ihmalin yaralarını sarmaya henüz yetmediğini belirtti.

Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye, yakaladığı başarılı ivmeyi son yıllarda yitirdi. Türkiye’nin yeni başarı hikayelerine ihtiyacı var.  Türkiye sanayileşirken çok önemli bir şeyi ihmal etti o da Tarımdır. Bugün ABD’nin ulaşmış olduğu sanayileşmeye bakıldığında ilk sırada yer aldığını görüyoruz. Ama aynı Amerika tarım ürünleri üretiminde ve ihracatında da yine ilk sıralarda yer almaktadır. Demek ki sanayileşirken tarımı da geliştirmek mümkündür. Bunun içinde tarımda gelişmiş ülkelerin neler yaptığını, üründe kalite ve verimliliği nasıl sağladığını iyi analiz etmeliyiz. Bugün hükümet, tarıma verdiği desteklerle Cumhuriyet tarihi içinde yer alan tüm hükümetlerden daha fazla destek sağlamaktadır. Ancak bu desteklerin yerinde kullanılması önemlidir”

ATB Başkanı Yavuz konuşmasının son bölümünde ,  Ankara Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği projeleri anlatarak, Canlı hayvan Borsası ve Et Kombinası’nın ilk projeleri olduğuna dikkat çekerek, ATB İş Merkezi, Ahiboz Çelik  Silo,Uluslar arası Akreditasyon Belgesine sahip  laboratuar ve yine çağın gerektirdiği en son teknoloji ve iletişim sistemlerine sahip Satış Salonu Tesisleri ile ATB  Hizmet Binasıyla tüm alt yapı yatırımlarını belirterek “ ATB, çağdaş borsacılık için gerekli olan tüm alt yapı tesislerini tamamlamış ve hizmete açmıştır” dedi.

Ziyaretin sonunda ATB Başkanı  Yavuz, Çanakkale Ticaret  Başkan Kaya Üzen’e ziyaret anısına bir vazo sundu. Yavuz,  burada yaptığı değerlendirmede, Çanakkale Ticaret Borsasının ATB için ayrı bir önemi olduğunu söyleyerek “Sayın Başkanla uzun yıllardan beri beraber çalışmaktayız Kaya Başkan benim kardeşimdir. Çanakkale Ticaret Borsası hizmet binasının açılışında, TOBB Yönetim Kurulu Başkanımızla beraber bulunduk. Çanakkale Ticaret Borsasının hizmetleri ve faaliyetlerini yakından takip ediyoruz.  Bugün bizlere ev sahipliği yaptığınız için çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 Kaya Üzen’de Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’a ziyaretin anısına 100. Yıl tabağı ve Çanakkale Gazileri kitabı takdim ederken, “ATB’nin değerli başkanını bizlere vermiş olduğu destekleri ve yaptığı yardımları unutmadık. Her zaman şükranla anıyoruz” dedi.

Çanakkale TSO’ya ziyaret

Çanakkale Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantı sonrası ATB Meclis Başkan Yardımcısı Hayri Gülten, Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Başar’dan oluşan bir heyet Çanakkale TSO’yu ziyaret etti. Çanakkale TSO Başkanı Bülend Engin ile Genel Sekreter Sema sandal’la görüşen ATB Heyeti, burada ilin genel sorunları hakkında görüş alış-verişinde bulundu.

ATB Heyetinde kimler yer aldı ?

Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen Çanakkale’ye yapılan ziyarete, Meclis Başkan Yardımcısı Hayri Gülten, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bakiler, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sedat Akbulut, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Coşgun, Şemsettin Aktuğlu, Celal Yıldırım ve Murat Başar, Meclis Üyeleri,  İbrahim Öztürk,  Abdülhüda Kılıç, Ahmet Atalay, Necati Alakuşu,  Bilal Lök, Muammer Yılmaz, Fetullah Şevgin,  Adem Uyanık,Yahya Şahin, Hasan Ersan, Özcan Adanır, B.Sezai Demircan, Ertuğrul Özer, Birol Mermer, Lütfü Morkoç, Cevat Şenbaba, Ruhi Bulduk, Genel Sekreter Eyüp Şenol Ömerlioğlu olmak üzere Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinden oluşan bir  heyet ziyarette bulundu.

Şehitliğe ziyaret

ATB meclis üyelerinden oluşan heyet, gezisinin ikinci günü Çanakkale Savaşlarının tüm şiddetiyle yaşandığı yerleri ziyaret etti. Çanakkale Şehitliği başta olmak üzere, savaşın yaşandığı yerlere yapılan ziyaretlerde duygu dolu anlar yaşandı.  




 



RESİMLER

Yayın Tarihi : 12.05.2015 / Okunma Sayısı : 3,527
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr