Üye Girişi
ATB BİLGİ PANELİ
Mobil Linkler
ETKİNLİK TAKVİMİ
BORSAVİZYON
Borsavizyon Dergisi
ANKET
Memnuniyet Anketi
Üye Memnuniyet Anketi
SERTİFİKALAR
LİNKLER
III. Çeyrek Kırmızı Et Üretim İstatistikleri açıklandı

12.11.2018 / Ankara
 
Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2018
 
Toplam kırmızı et üretimi III. çeyrekte 339 379 ton olarak tahmin edildi
 
Toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği III. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre %27,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,4 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 145 bin 173 ton olarak gerçekleşti.
 
Sığır eti üretimi 306 bin 638 ton olarak tahmin edildi
 
Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %30, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %5,6 oranında arttı.
 
Koyun eti üretimi 28 bin 539 ton olarak tahmin edildi
 
Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %4,4 artarken, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %13,7 oranında azaldı.
 
Kırmızı et üretim miktarı, 2017 – 2018
 

Yayın Tarihi : 12.11.2018 / Okunma Sayısı : 1,574
İLETİŞİM
Macun Mahallesi 171. Cadde No:4 Yenimahalle / ANKARA
T : +90 312 327 00 00 (pbx)      F : +90 312 324 08 57      E-Mail : info@ankaratb.org.tr